Τρίωρη στάση εργασίας στον Δήμο Τρικκαίων κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για σήμερα, Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2026, από τις 13:00 έως τις 16:00, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν σε παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η κινητοποίηση πραγματοποιείται ενόψει της συζήτησης και ψήφισης της τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου Τρικκαίων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Τρικάλων, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, στη συνεδρίασή της στις 12 Οκτωβρίου, έκανε δεκτό σχετικό αίτημα του τοπικού Νομαρχιακού Τμήματος και αποφάσισε, με την υπ’ αριθμ. 401/12-10-2026 απόφασή της, την κήρυξη διευκολυντικής στάσης εργασίας.
Η απόφαση αφορά όλους τους εργαζομένους του Δήμου Τρικκαίων, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να παραστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στις 14:00 η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 14:00, με την τροποποίηση του ΟΕΥ να περιλαμβάνεται στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Στην πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη τροποποίηση αφορά τη σύσταση οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού στις δομές παιδικών, βρεφικών και βρεφονηπιακών σταθμών, σύμφωνα με τον Ν. 5314/2026.
Ωστόσο, η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ δεν διευκρινίζει ποια συγκεκριμένα σημεία της προτεινόμενης τροποποίησης προκαλούν την αντίδραση των εργαζομένων.
Η παράσταση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όπου αναμένεται να συζητηθεί το θέμα.


