Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πρόβλημα εθισμού των εφήβων στο Διαδίκτυο

 Παρατηρείται στην εποχή μας το φαινόμενο εθισμού των εφήβων στο Διαδίκτυο γι αυτό δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες από τις κινέζικες αρχές σε εφήβους για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

   Συγκεκριμένα, εθισμός στο Διαδίκτυο είναι η χρήση του χωρίς όρια δίχως να χρειάζονται άλλες ουσίες που να προκαλούν εθισμό αναφέρει η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ενώ τα συμπτώματα του εθισμού στο Διαδίκτυο περιλαμβάνουν την ακαδημαϊκή, επαγγελματική και κοινωνική δυσλειτουργία μετά από υπερβολική χρήση του Διαδικτύου.

   Επιπλέον, η διάγνωση του εθισμού στο Διαδίκτυο εξαρτάται από τη διάρκεια των εθιστικών ενεργειών καθώς τα συμπτώματα μπορεί να διαρκούν και 12 μήνες.

   Αριθμοί δείχνουν ότι ο βαθμός εξάρτησης των εφήβων από το Internet φθάνει στο 6% παγκοσμίως, ενώ το ποσοστό στην Κίνα είναι κοντά στο 10%, σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Πεκίνου.

   Αξίζει να σημειωθεί πως ο εθισμός στο Διαδίκτυο σχετίζεται με το άγχος, την κατάθλιψη και διάφορα ψυχολογικά προβλήματα.

   Τέλος, η κατευθυντήρια οδηγία για την εκπαίδευση καλύπτει επίσης ζητήματα υγείας όπως η παχυσαρκία και η μυωπία μεταξύ παιδιών και εφήβων.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή