Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​«Πουλάμε» και τους ποδηλατόδρομους για τα μάτια των Ξωτικών!

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018. Ώρα 11.20 το πρωί. Οδός Βασιλείου Τσιτσάνη στο ύψος της Πλατείας Κιτριλάκη.

Δυο επιβατικά αυτοκίνητα έχουν παρκάρει μέσα στην λωρίδα του ποδηλατόδρομου. Το ένα αντίθετα με την κίνηση των οχημάτων. Η κίνηση εκείνη την ώρα και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, είναι μεγάλη. Τα ποδήλατα που κινούνται πάνω στον ποδηλατόδρομο, κάνουν «παράκαμψη» βγαίνοντας στο δρόμο που κινούνται τα αυτοκίνητα για να αποφύγουν να πέσουν πάνω στα παράνομα στον ποδηλατόδρομο, αυτοκίνητα.

Μέσα σε λίγο χρόνο εμφανίζονται δυο υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας πάνω σε μια μηχανή. Φοράνε κράνη. Κοιτάζουν μια την μεγάλη κίνηση των αυτοκινήτων, μια τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα που με την σειρά τους κοιτά το ένα το άλλο, μια το trikalanews.gr που φωτογραφίζει το περιστατικό.

Οι άνδρες της δημοτικής αστυνομίας, συνεχίζοντας να βρίσκονται πάνω στη μηχανή, κορνάρουν για να δώσουν την ευκαιρία στους οδηγούς των παράνομα παρκαρισμένων αυτοκινήτων να τα πάρουν από τον ποδηλατόδρομο. Οι «εξαφανισμένοι» οδηγοί δεν έρχονται. Οι δημοτικοί αστυνομικοί κατεβαίνουν από την μηχανή, κάνουν βόλτες γύρω από τα αυτοκίνητα φορώντας τα κράνη τους, τα οποία τα βγάζουν λίγο αργότερα. 

Φαίνεται καθαρά ότι αποφεύγουν να δώσουν κλήση. 

«Τι να προλάβουμε να κάνουμε; Τέσσερις υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας είμαστε στο δρόμο. Εμείς με την μηχανή και άλλες δυο γυναίκες, πεζές. Τρεις είναι οι αδειούχοι. Στην απογευματινή βάρδια θα βγουν άλλοι δυο. Θεωρείτε ότι είναι πολλοί οι αδειούχοι;» λένε.

Το θέμα είναι αν προλαβαίνετε με τόσα άτομα να κάνετε σωστή δουλειά σε όλο το κέντρο που αυτές τις μέρες είναι επιβαρυμένο με κίνηση λόγω του Μύλου των Ξωτικών, απαντάμε.

«Εμείς προσπαθούμε για την διευκόλυνση των οχημάτων και των πολιτών. Δίνουμε και πληροφορίες στους επισκέπτες. Σε αυτά δίνουμε βάση αυτές τις μέρες. Προσπαθούμε να διευκολύνουμε τον κόσμο που έχει έρθει στην πόλη μας, αλλά δεν κάνουμε διακρίσεις με τους Τρικαλινούς».

Κλήσεις δίνετε; Ρωτάμε.

«Δεν είναι στην προτεραιότητά μας. Ο κόσμος έρχεται να διασκεδάσει στην πόλη μας. Αγαπάνε την πόλη, δεν μπορούμε εμείς να τους δίνουμε κλήσεις. Είναι γιορτινές οι μέρες και δεν είμαστε αυστηρότατοι. Κοιτάμε να είμαστε στο πλευρό των επισκεπτών» λένε.
Είναι διαταγή δημάρχου αυτό; Ρωτάμε.

«Για σκεφτείτε, να έρχεται ένας από την Αθήνα για τον Μύλο των Ξωτικών και να κάνει μια μικρή παραβασούλα, εμείς να του γράφουμε κλήση, τι θα σκεφτεί για την πόλη. Δεν θα ξανάρθει στα Τρίκαλα» απαντούν. 

Παραβασούλα είναι να παρκάρει κάποιος και μάλιστα αντίθετα στην κίνηση των αυτοκινήτων, σε λωρίδα ποδηλατόδρομου; 

«Αν παρκάρει κάποιος πάνω στο πεζοδρόμιο ή σε θέση ΑΜΕΑ, ε… τότε θα τον γράψουμε» λένε.

Σας έχει πει δηλαδή ο δήμαρχος να είστε λίγο ελαστικοί με τους επισκέπτες του Μύλου των Ξωτικών, ρωτάμε.

«Εννοείται! Έρχονται από όλη την Ελλάδα να δουν τον Μύλο των Ξωτικών και εμείς θα τους γράφουμε;» απαντούν με νόημα, με  μια φωνή!

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή