Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​«Άσπρη μέρα» στα Τρίκαλα του 1965

Είδαμε λοιπόν «άσπρη μέρα» σήμερα στα Τρίκαλα, όπως εκείνο το χειμωνιάτικο πρωινό του 1965 (από όπου και η φωτογραφία) που οι στέγες των τρικαλινών κτιρίων είχαν ασπρίσει ελαφρώς από την χιονόπτωση της προηγούμενης νύκτας, προσθέτοντας ειδυλλιακές πινελιές στην πανοραμική εικόνα της πόλης.

Ο άγνωστος φωτογράφος από το μπαλκόνι ενός εκ των οικοδομών στη συμβολή των οδών Βύρωνος και Κανούτα είχε την έμπνευση να φωτογραφήσει την πόλη με αποτέλεσμα το πανοραμικό αυτό τοπίο.

Σε πρώτο πλάνο, η μικρή κατασκευή που διακρίνουμε στην όχθη του Ληθαίου είχε στηθεί στις αρχές της δεκαετίας του ’60 προκειμένου να λειτουργήσουν εκεί τα πρώτα ουρητήρια της πόλης. Επί της οδού Αμαλίας διακρίνουμε από δεξιά την τότε βιοτεχνία των επιπλώσεων «Καραμάλη» (στο ίδιο χώρο βρίσκονταν προπολεμικά τα γραφεία της εφημερίδας «Θάρρος»).

Στη συνέχεια το κτίριο στο ισόγειο του οποίου λειτουργούσε ο κινηματογράφος «Ρεξ» και παραπλεύρως την κατοικία της οικογένειας Πατίκη. Στο βάθος αριστερά ο τρούλος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου, λίγο πιο δεξιά το καμπαναριό της Αγίας Φανερωμένης και ακόμη πιο δεξιά το Οικοτροφείο της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης & Σταγών, πάνω από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων. Το περίγραμμα του Φρουρίου και του Ρολογιού «στεφανώνει» και αναδεικνύει ακόμη περισσότερο την ομορφιά της πόλης…

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή