Έχοντας δηλώσει κατ' εξακολούθηση πως οι πολιτικές του προτεραιότητες είναι να βρουν οι Τρικαλινοί δουλειά, να στηριχθεί η μεσαία τάξη, και να ενισχυθεί το εισόδημα του μέσου νοικοκυριού ώστε να σταθεί ξανά στα πόδια του, ο Μικέλης Χατζηγάκης ήδη κάνει κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Άλλωστε ως οικονομολόγος έχει ειδικές γνώσεις πάνω στα θέματα της οικονομίας.
Μετά τις πρόσφατες συναντήσεις του με μικρές και μεγάλες Τρικαλινές επιχειρήσεις αλλά και τις περιοδείες του σε αγροτικές περιοχές του Νομού, γίνεται πλέον σαφές ότι ο Χατζηγάκης σκοπεύει να αξιοποιήσει την πρότερη επαγγελματική του εμπειρία στην αγορά (οικονομικός σύμβουλος σε πολυεθνική εταιρεία και ανώτερο στέλεχος στην Alpha Bank) με στόχο την επίτευξη βιώσιμων οικονομικών λύσεων.
Είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας του νεαρού Τρικαλινού οικονομολόγου πως σκοπεύει να πορευτεί σε πνεύμα συνεργασίας με τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Για αυτό και στις διάφορες επισκέψεις του, από την λαϊκή αγορά μέχρι τις Τρικαλινές εταιρίες, άκουγε πολύ προσεκτικά και εστίαζε στην συν-διαμόρφωση προτάσεων.