Κοσμος

Τα Nissan NAVARA της Red – Lined Adventure, τρέχουν στο Ντακάρ

30 Jan 2019

Τρία ειδικά σχεδιασμένα NAVARA, για σκληρές off-road συνθήκες, που κατασκευάστηκαν από τον συνεργάτη

Τρία ειδικά σχεδιασμένα NAVARA, για σκληρές off-road συνθήκες, που κατασκευάστηκαν από τον συνεργάτη της Nissan   Red-Lined Adventures, συμμετέχουν στο Ράλι Ντακάρ, στο Περού. 
 
Το Dakar, ένα από τα πιο δύσκολα ράλι εκτός δρόμου στον κόσμο, έφτασε στο δέκατο και τελικό στάδιο του αγώνα,  στις 17 Ιανουαρίου. Κατά τη διάρκεια του εξαντλητικού ράλι 12 ημερών στο Περού,  συμμετείχαν τρία φορτηγά Nissan Navara T1, προδιαγραφών FIA για το Dakar,  που κατασκευάστηκαν από την εταιρεία Red-Lined Adventures, συνεργάτιδα της Nissan South Africa σε θέματα marketing.
 
Οι τρεις συμμετοχές της Red-Lined, αποτελούνταν από τους Γερμανούς (πατέρα και γιο) Jurgen και Daniel Schröeder που αγωνίστηκαν με το PS Laser Racing (αρ. 329). Ο Jurgen διαθέτει αρκετές γνώσεις και εμπειρία σε αυτού του είδους τον αγώνα,  καθώς φέτος έτρεξε για ένατη φορά στο Ντακάρ. Από το Ντουμπάι, ο Thomas Edward Bell και ο  συνεργάτης και πλοηγός του Patrick McMurren, αγωνίστηκαν με το  Sabertooth Motoring Adventure (Νο. 419). Παρόλο που ήταν το πρώτο τους Dakar, ήρθαν καλά προετοιμασμένοι, έχοντας κάνει προπόνηση στο  South Africa Cross-Country της φετινής σεζόν.
 
Από τη Νότια Αφρική, οι επιχειρηματίες Shameer Variawa και Zaheer Bodhanya συναγωνίστηκαν με το Shameer Variawa Racing (SVR) (αριθ. 429), στο πρώτο τους Dakar. Παρόλο που διαθέτουν εμπειρία σε ράλι,  εντούτοις είχαν περιορισμένη εμπειρία στο έδαφος της ερήμου,  πριν από τη συμμετοχή τους στη φετινή διοργάνωση.
 
Το φετινό Dakar ξεκίνησε με τεχνικό και διοικητικό έλεγχο για 541 αγωνιζόμενους και 334 οχήματα (137 μοτοσυκλέτες, 26 quads, 130 αυτοκίνητα και 41 φορτηγά).
 
Και οι τρεις ομάδες ξεκίνησαν δυνατά και ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρώτο στάδιο, όπου οι  Bell και McMurren ανέβηκαν από την 112η   στην 81η   θέση. Το δίδυμο των Schröeder  είχε επίσης μια καλή πορεία,  φτάνοντας στην 71η  θέση. Οι Variawa και Bodhanya ξεκίνησαν από την 122η  θέση  και τερμάτισαν στην 45η. Ωστόσο, μια ποινή 20 λεπτών για ένα χαμένο σημείο κατά τη διαδρομή, τους "πήγε" πίσω στην 101η   θέση για την εκκίνηση του δεύτερου σκέλους. 
 
Το πρώτο σκέλος του αγώνα ήταν στην περιφέρεια Pisco του Περού, πάνω σε μια αμμώδη διαδρομή μήκους 84 χλμ που χαρακτηρίζεται από μια λεπτή σκόνη άμμου, γνωστή με την ονομασία "fesh-fesh".
 
Στο  https://youtu.be/owaIwskIM6Q,   μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από την συναρμολόγηση του SVR ΝAVARA από το τεχνικό τμήμα της  Red-Lined, λίγο πριν από τον αγώνα.  Επιπλέον, απολαυστικά στιγμιότυπα από το NAVARA των Thomas Edward Bell και Patrick McMurren σε δράση, μπορείτε να δείτε στο http://bit.ly/NAVARA_Dakar 
 
Στέφανος Σιμωτάς
admins
Author: admins


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Χειμερινό ωράριο Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων από 15 Σεπτεμβρίου

Από 15 Σεπτεμβρίου 2025 εφαρμόζεται το χειμερινό ωράριο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων με νέα ωράρια για τους πολίτες.

Read More


Προσθήκη Αραβοσιτά στον «Διγενή» Νεοχωρίου

Ο Απόστολος Αραβοσιτάς αποτελεί τη νέα μεταγραφή του Διγενή Νεοχωρίου, ενισχύοντας την επίθεση ως εξτρέμ.

Read More


Έφυγε από τη ζωή η 65χρονη Παρασκευή Λεβέντη

Η κηδεία της 65χρονης Παρασκευής Λεβέντη θα γίνει το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2025 στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης…

Read More


ΑΟ Τρίκαλα: Απόκτηση του Βασίλη Γιαννόπουλου στην επίθεση

Ο ΑΟ Τρίκαλα απέκτησε τον νεαρό επιθετικό Βασίλη Γιαννόπουλο από τους Κανονιέρηδες με στόχο την ενίσχυση της γραμμής κρούσης.

Read More


Στη Γερμανία η Φανή Τζέλη του ΣΟΑΤ με την Προολυμπιακή Ομάδα Τάεκβοντό

Η Φανή Τζέλη του ΣΟΑΤ ταξίδεψε στη Γερμανία ως μέλος της Προολυμπιακής Ομάδας Τάεκβοντό για το GERMANY OPEN G1 2025…

Read More


Αύριο η κηδεία του 15χρονου Γεωργίου Μάνη στα Τρίκαλα

Η οικογένεια αποχαιρετά τον 15χρονο Γεώργιο Θ. Μάνη. Η κηδεία θα τελεστεί την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στον Άγιο…

Read More

Load More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.