Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έρχεται νύχτα… τρόμου για τον Τσίπρα

Το αποτέλεσμα των μεθαυριανών Ευρωεκλογών δεν είναι ούτε… δημοσκόπηση, ούτε άσχετο από τις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας. Αφενός γιατί πρόκειται για σαφώς πολιτικοποιημένες σε πανελλαδική κλίμακα εκλογές και αφετέρου γιατί συμβαίνει να είναι τόσο κοντά χρονολογικώς και με τις εθνικές εκλογές που ουδείς μπορεί να παραβλέψει το αποτέλεσμά τους.

Όλα πλέον μεγάλα ή μικρά πολιτικά κόμματα της Ελλάδας έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον και την προσοχή τους στο αποτέλεσμα της κάλπης των Ευρωεκλογών. Ακόμη και ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας που έστω και αργά αντελήφθη το διακύβευμά τους. Αναφέρω ότι άργησε, γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα «καλυπτόμενος» πίσω από το θέσφατο ότι θα εξαντλήσει μέχρι την τελευταία μέρα το δικαίωμα της συμπλήρωσης της 4ετίας της κυβέρνησής του, μόλις 20 μέρες πριν τις κάλπες της 26ης Μαΐου τον «πήρε το νερό από τ’αυλάκι» και ξεκίνησε την ακατάσχετη (παλιά μου τέχνη κόσκινο) παροχολογία.

Στις Ευρωεκλογές που έρχονται ο Σύριζα και ο Τσίπρας θα είναι δεύτερος. Το ερώτημα όλων είναι η διαφορά από την Νέα Δημοκρατία και τον Μητσοτάκη.

Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι θα είναι από 5% και πάνω, και αυτό για τους εξής λόγους:

1. Δεν είναι δυνατόν να κατέρχεσαι ως κυβερνών κόμμα με «στόχο» να περιορίσεις την ήττα σου και να «πανηγυρίζεις» όταν οι φίλα προσκείμενες δημοσκοπήσεις (αυτές μόνο είναι οι «καλές» για τους κυβερνώντες) σου δίνουν μια διαφορά της τάξης του 3,5 %, την ίδια στιγμή που οι αρνητικές για την παράταξή σου δίνουν κάπου στο 8%.

2. Εκείνο το ποσοστό που δεν συμπεριλαμβάνουν οι δημοσκοπικές εταιρίες (δεν θα μπορούσαν άλλωστε) είναι το πολύ μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων που αγανακτισμένοι και εξαγριωμένοι δεν απαντούν. Δεν αναφέρομαι σε όσους δηλώνουν «αναποφάσιστοι», το ποσοστό των οποίων είναι στα ίδια περίπου επίπεδα όπως πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση, αλλά σε αυτούς που… κλείνουν κατευθείαν το τηλέφωνο. Πρόκειται για ένα μεγάλο ποσοστό που εάν κάποιοι από αυτούς τελικά προσέλθουν στις κάλπες το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα ψηφίσουν Τσίπρα.

3. Θα πρέπει να συνυπολογισθεί επίσης και ως μεγάλο ντεζαβαντάζ του Σύριζα και του Τσίπρα το γεγονός ότι την Κυριακή οι κάλπες είναι τριπλές (τετραπλές για την ακρίβεια). Σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακών εκλογών οι εκλεκτοί του κυβερνώντος κόμματος είναι καταποντισμένοι και είναι απίθανο να εκλέξουν έστω ένα Δήμαρχο σε πρωτεύουσα Νομού ή έναν Περιφερειάρχη σε επίπεδο Περιφερειών της χώρας. Είναι σχεδόν δεδομένο ότι η επιλογή αυτοδιοικητικών προσώπων στηριζόμενων από τα αντιπολιτευτικά κόμματα θα επηρεάσει σημαντικά και την ψήφο του κάθε πολίτη στην Ευρωκάλπη.

Η νύχτα της Κυριακής 26 Μαΐου θα είναι εφιαλτική λοιπόν για τον πρωθυπουργό. Βέβαια ακόμη και μια ενδεχόμενη συντριβή, πολύ λίγο θα κάνει «το αυτί του να ιδρώσει». Γιατί ο Τσίπρας δεν είναι έξυπνος πολιτικός. Ένας τζογαδόρος είναι, που όπως όλοι οι τζογαδόροι δεν σηκώνεται από το τραπέζι όσο και να έχει χάσει, μέχρι και να παίξει το τελευταίο του χαρτί ή το τελευταίο του ευρώ. Ελπίζοντας στην «Θεά» Τύχη να αντιστρέψει ως διά μαγείας η πορεία μέχρι τον Οκτώβριο…

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή