Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Έρχεται η δεύτερη φάση του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ»

Μέσα στην εβδομάδα αυτή αναμένεται να προκηρυχθεί η δεύτερη φάση του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ», το οποίο ξεκίνησε την άνοιξη του 2018. Η νέα φάση θα έχει προϋπολογισμό 250 εκατ. Ευρώ και θα βοηθήσει να αναβαθμιστούν τουλάχιστον 22.500 κατοικίες.

Αν και δεν θα υπάρχουν ιδιαίτερες αλλαγές με την φάση που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από πέρυσι, μία που είναι σημαντική θα είναι η δυνατότητα υπαγωγής στο πρόγραμμα δικαιούχων με μεγαλύτερα ατομικά ή οικογενειακά εισοδήματα από τα προηγούμενα.

Βελτιωμένη θα είναι και η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις, με σκοπό να μην εμφανιστούν τα προβλήματα διακοπών λειτουργίας του συστήματος που υπήρχαν κατά την πρώτη φάση.

Η διορία παράδοσης του πληροφοριακού συστήματος για τις αιτήσεις, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του ΥΠΕΝ, είναι η 10η Ιουνίου, πράγμα που σημαίνει πως σε περίπτωση προκήρυξης της β’ φάσης αυτή την εβδομάδα, η πλατφόρμα θα είναι έτοιμη να δεχθεί τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων σε μερικές, μόνο, μέρες.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή