Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στη Βιέννη η Γ’ Τάξη του 2ου ΓΕΛ Τρικάλων

Εκδρομή στην Βιέννη και στην Πράγα πραγματοποίησαν 43 μαθητές της Γ’ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Τρικάλων από τη Δευτέρα 9 έως και την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019.

Οι μαθητές ξεκίνησαν το υπέροχο ταξίδι τους από το αεροδρόμιο Μακεδονία όπου το πρωί «πέταξαν» για το αεροδρόμιο της Μπρατισλάβα. Απο εκεί  επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο και αναχώρησαν γιατην υπέροχη «πόλη της Μουσικής» την Βιέννη.Οι μαθητές και οι συνοδοί τους ξεναγήθηκαν στο πανέμορφο Χριστουγεννιάτικο κέντρο της Αυστριακής πόλης όπου θαύμασαν το ανάκτορο Μπελβεντέρε, το Δημοτικό πάρκο, την Όπερα, το κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου. Στην συνέχεια συνέχισαν την εκδρομή τους για τον τελικό προορισμό τους, την μαγευτική Πράγα.

Την Τρίτη οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην Πράγα, την χρυσή πόλη των 100 πύργων. Θαύμασαν το Αστρονομικό ρολόι, την Γέφυρα του Καρόλου, τον Πύργο της Πυρίτιδας, την εκκλησία του Αγ. Νικολάου και γενικά γνώρισαν τις 3 από τις 4 πόλεις που συνθέτουν το σημαντικότερο αρχιτεκτονικό μνημείο της Ευρώπης. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να απολαύσουν μια υπέροχη κρουαζέρα στον ποταμό Μολδάβα και το βράδυ να διασκεδάσουν σε μία παραδοσιακή μπυραρία στο κέντρο της πόλης.

 

Την Τετάρτη το πρόγραμμα περιείχε ολοήμερη εκδρομή στην φημισμένη λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη δυτική Βοημία. Οι μαθητές θαύμασαν την όμορφη διαδρομή έως την πασίγνωστη λουτρόπολη ¨Βασιλική Πόλη¨του αυτοκράτορα Καρόλου του IV και ταυτόχρονα τόπο συνάντησης των ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής.Η ξενάγηση περιείχε επίσκεψη στο Αυτοκρατορικό θεραπευτήριο, το θέατρο της πόλης,τις στοές και τα περιστύλια διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών που στεγάζουν τις ιαματικές πηγές,τον φυσικό θερμοπίδακα και την Ρώσικη εκκλησία. Η γεμάτη ημέρα τελείωσε με την παρακολούθηση της εντυπωσιακής μεσαιωνικής βραδιάς στην Πράγα.

Η Πέμπτη ήταν η τελευταία μέρα στην Πράγα και οι μαθητές ξεναγήθηκαν  στην Καστρούπολη  με την μοναδική θέα της πόλης, τον υπέροχο Ναό του Αγίου Βίτου, το Παλάτι, το χρυσό δρομάκι των Αλχημιστών, το Λορέττο. Η μέρα τους τελείωσε με τα τελευταία ψώνια τους σε εμπορικό κέντρο της Πράγας.

Τους μαθητές συνόδευσαν στην εκδρομή  οι καθηγητές Ζωή Περιστέρη, Μελπομένη Παπανικολάου, Σωτήριος Μπαιραχτάρης και Γεώργιος Κρανιάς. Η συμπεριφορά των μαθητών σε όλη την διάρκεια της εκδρομής ήταν άψογη και είναι άξιοι συγχαρητηρίων για το ήθος τους και την συνέπειά τους.

Θα πρέπει να αναφερθεί η άψογη συνεργασία, η συνέπεια καθώς και ητέλεια οργάνωση του ταξιδιού από το ταξιδιωτικό πρακτορείο Grecos Travel, του οποίου η βοήθειά ήταν ανεκτίμητη για την επιτυχία της εκδρομής. Τέλος αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην  ξεναγό κα SarkaKalkusova, η οποία σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής διακρίθηκε για την μεθοδικότητα και την οργανωτικότητά της,την αρτιότητα των γνώσεών της καθώς και την ακούραστη υποστήριξη που παρείχε τόσο στους μαθητές όσο και στους καθηγητές.

Ζωή Περιστέρη

Καθηγήτρια

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή