Ελλάδα

Ανακοινώνεται «κούρεμα» της εξεταστέας ύλης για τις πανελλήνιες

Η εξεταστέα ύλη θα περιορισθεί σημαντικά με δεδομένο ότι η δια ζώσης διδασκαλία των μαθητών σταμάτησε στις αρχές του Μαρτίου.

8 Apr 2020

Η εξεταστέα ύλη θα περιορισθεί σημαντικά με δεδομένο ότι η δια ζώσης διδασκαλία των μαθητών σταμάτησε στις αρχές του Μαρτίου. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει οι πανελλαδικές να γίνουν το καλοκαίρι και όχι Σεπτέμβριο.

Τη μείωση της εξεταστέας ύλης για τις πανελλαδικές, αναμένεται να ανακοινώσει άμεσα το υπουργείο Παιδείας, ώστε οι μαθητές να εστιάσουν το διάβασμά τους για τις εξετάσεις, οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι (Ιούλιο) και όχι τον Σεπτέμβριο. Η ύλη των εξετάσεων θα περιορισθεί αρκετά αφού τα μαθήματα σταμάτησαν στις 11 Μαρτίου και η δια ζώσης διδασκαλία των μαθητών.

Τα σχολεία ήδη έχουν στείλει στο υπουργείο Παιδείας, την ύλη, που είχαν διδάξει μέχρι τότε, και συνεπώς οι αρμόδιες επιτροπές ,μπορούν τώρα ,να προβούν στην περικοπή της και να την ανακοινώσουν στους μαθητές της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι αγωνιούν. Tην άμεση ανακοίνωση της περικοπής της ύλης έχουν ζητήσει όλοι οι εκπαιδευτικοί φορείς αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης , αφού ήδη έχει ληφθεί και η απόφαση από την πλευρά της κυβέρνησης οι πανελλαδικές να διεξαχθούν το καλοκαίρι, όπως πάντα και όχι στις αρχές του φθινοπώρου (Σεπτέμβριος).

Όπως δήλωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας «εμείς έχουμε πάρει απόφαση ότι οπωσδήποτε θα γίνουν οι πανελλαδικές εξετάσεις μέχρι το καλοκαίρι, δεν θα πάνε για το φθινόπωρο. Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, ώστε να γίνουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην προβλεπόμενη ημερομηνία».

Συνεπώς το υπουργείο τώρα θα ανακοινώσει την ύλη, που θα περικοπεί και αργότερα θα πρέπει να προχωρήσει και στην ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων για το 2020, ώστε οι μαθητές, που είναι υποψήφιοι για εισαγωγή στα ΑΕΙ της χώρας να έχουν μια συνολική εικόνα για τις φετινές εξετάσεις και να πορευτούν μέχρι εκεί με ηρεμία καθώς η φετινή χρονιά είναι δύσκολη για όλα τα παιδιά και κυρίως γι΄αυτά που αγωνίζονται για μια θέση στα πανεπιστήμια .

Όπως έχει δηλώσει η κ. Κεραμέως προτεραιότητα έχουν τα παιδιά της Γ’ Λυκείου και γι’ αυτό εξετάζονται η μείωση της ύλης, για να μην αγχώνονται οι μαθητές και να εστιάσουν στη μελέτη τους αλλά και η επέκταση του σχολικού έτους. Όπως εξήγησε η υπουργός συνολικά θα έχει χαθεί διδακτικός χρόνος 4,5 εβδομάδων από τα σχολεία, αλλά είναι εφικτό να καλυφθεί.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων ακόμη δεν έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις καθώς η κυβέρνηση εξετάζει όλες τις θέσεις, που εκφράζουν οι επιστήμονες , όπως να μην ανοίξουν καθόλου τα σχολεία ή αυτό να γίνει σταδιακά. Για το ζήτημα αυτό και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο υπάρχουν διιστάμενες απόψεις. Η Αυστρία, ήδη, ανακοίνωσε πως θα ανοίξει τα σχολεία μαζί και με καταστήματα ενώ άλλες χώρες όπως η Γαλλία ανέβαλλε και τις εξετάσεις για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια.

ΕΘΝΟΣ

Trikalanews
Author: Trikalanews

Διαβάστε επίσης


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το trikalanews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες στη Θεσσαλία – Συμβουλές της Αστυνομίας
Λάρισα Πρωτοσέλιδα

Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες στη Θεσσαλία – Συμβουλές της Αστυνομίας

Η Αστυνομία Θεσσαλίας συμβουλεύει τους πολίτες να προσέχουν τις απάτες επιτήδειων που ζητούν χρήματα προσποιούμενοι γιατρούς, αστυνομικούς ή λογιστές.

Read More


Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων Ολυμπιακού στο Βόλο
Αθλητικα Μαγνησία

Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων Ολυμπιακού στο Βόλο

Απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων του Ολυμπιακού στο Βόλο ανακοίνωσε η Αστυνομία για τον αγώνα της Super League με τον Βόλο Ν.Π.Σ.

Read More


Τέλος στις απάτες στον ΟΠΕΚΕΠΕ, προτεραιότητα η κτηνοτροφία
Ελλάδα Πρωτοσέλιδα

Τέλος στις απάτες στον ΟΠΕΚΕΠΕ, προτεραιότητα η κτηνοτροφία

Ο Κώστας Τσιάρας τονίζει ότι μοναδική προτεραιότητα είναι η κτηνοτροφία, βάζει τέλος στις απάτες του ΟΠΕΚΕΠΕ και προειδοποιεί για βαριές ποινές.

Read More


Αποκατάσταση πλακόστρωτου στην Κρανιά και νέα παιδική χαρά στα Δολιανά από τον Δήμο Μετεώρων
Υπολοιποι Δημοι

Αποκατάσταση πλακόστρωτου στην Κρανιά και νέα παιδική χαρά στα Δολιανά από τον Δήμο Μετεώρων

Πλακόστρωτο στην Κρανιά και νέα παιδική χαρά στα Δολιανά: παρεμβάσεις του Δήμου Μετεώρων για τους κατοίκους.

Read More


Άρπαξε 1.000 ευρώ από το ΚΤΕΛ και εξαπάτησε πρακτορείο ΟΠΑΠ στα Τρίκαλα
Τα νέα της πόλης Πρωτοσέλιδα

Άρπαξε 1.000 ευρώ από το ΚΤΕΛ και εξαπάτησε πρακτορείο ΟΠΑΠ στα Τρίκαλα

Συνελήφθη στα Τρίκαλα ημεδαπός που έκλεψε 1.000 ευρώ και εισιτήρια από ΚΤΕΛ, ενώ εξαπάτησε και πρακτορείο ΟΠΑΠ.

Read More


Ανησυχία στη Θεσσαλία για τον Ιό Δυτικού Νείλου – Κάτοικοι κλεισμένοι στα σπίτια τους
Λάρισα Πρωτοσέλιδα

Ανησυχία στη Θεσσαλία για τον Ιό Δυτικού Νείλου – Κάτοικοι κλεισμένοι στα σπίτια τους

Η Θεσσαλία ζει με τον φόβο του Ιού του Δυτικού Νείλου. Κρούσματα πολλαπλασιάζονται σε χωριά της Λάρισας και οι κάτοικοι μένουν στα σπίτια τους φοβισμένοι.

Read More


Κέλλας ζητά αυστηρή βιοασφάλεια και άμεσες αποζημιώσεις
Λάρισα Πρωτοσέλιδα

Κέλλας ζητά αυστηρή βιοασφάλεια και άμεσες αποζημιώσεις

Αυστηρά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων και διπλές αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους ανακοίνωσε ο Χρήστος Κέλλας στην Ελασσόνα.

Read More


Αυγά-βόμβες στη Θεσσαλία: Βρέθηκαν «αιώνιες χημικές ουσίες» στη Μαγνησία
Μαγνησία Πρωτοσέλιδα

Αυγά-βόμβες στη Θεσσαλία: Βρέθηκαν «αιώνιες χημικές ουσίες» στη Μαγνησία

Ανησυχία για τη δημόσια υγεία μετά από μελέτη που αποκάλυψε «αιώνιες χημικές ουσίες» και φυτοφάρμακα σε αυγά στη Θεσσαλία, με δείγματα και από τη Μαγνησία.

Read More


Δήμος Τρικκαίων: Συνάντηση με Κυρανάκη για τα εκδοτήρια της Hellenic Train
Τα νέα της πόλης Διαβάστε επίσης

Δήμος Τρικκαίων: Συνάντηση με Κυρανάκη για τα εκδοτήρια της Hellenic Train

Ο Δήμος Τρικκαίων με τον Τάκη Παζαΐτη συμμετείχε στη συνάντηση των 9 Δήμων με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη για τα εκδοτήρια της Hellenic Train.

Read More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.