Ελλάδα

Επιστολή της Ελληνικής Εταιρίας για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας στον Πρωθυπουργό

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,   Αρχικά, θα θέλαμε εκ μέρους του Προέδρου και του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας να σας συγχαρούμε για την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας στην χώρα μας. Η Ελληνική Εταιρία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας, ιδρύθηκε το 1992 και είναι ο Πανελλήνιος Φορέας που εκπροσωπεί την χώρα μας […]

28 Apr 2020

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

 

Αρχικά, θα θέλαμε εκ μέρους του Προέδρου και του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας να σας συγχαρούμε για την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας στην χώρα μας.

Η Ελληνική Εταιρία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας, ιδρύθηκε το 1992 και είναι ο Πανελλήνιος Φορέας που εκπροσωπεί την χώρα μας στην Διεθνή Ομοσπονδία για την ΣΚΠ (MSIF) και στην Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για την ΣΚΠ (EMSP).

Με την επιστολή μας αυτή, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε ότι  οι ασθενείς με ΣΚΠ που  είναι περίπου 20.000 (είκοσι χιλιάδες) στην Ελλάδα,  σύμφωνα με το άρθρο 24  του Ν. 3402/05 «αποτελούν ομάδα ασθενών, χρήζουσα ιδιαίτερης πρόνοιας απότην Πολιτεία». Επιπροσθέτως, η πλειοψηφία των ασθενών με ΣΚΠ λαμβάνει ανοσοτροποποιητικές θεραπείες ή σχήματα κορτιζόνης, οι οποίες επηρεάζουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα και τους εντάσσει στις ευπαθείς ομάδες.

Δυστυχώς, οι προηγούμενες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου δεν ενέτασσαν ρητά τους ασθενείς με ΣΚΠ στις ευπαθείς ομάδες, με αποτέλεσμα να προκαλείται σύγχυση, αβεβαιότητα και φόβος σχετικά με τις εργασιακές συνθήκες στις οποίες θα πρέπει να απασχολούνται.

Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε σωστό, ειδικά την περίοδο αυτή της  προσεκτικής επιστροφής στην κανονικότητα, οι  ασθενείς  με ΣΚΠ να  λαμβάνουν την προστασία του Κράτους, αναφορικά με τις  ειδικές άδειες και άλλες διευκολύνσεις που παρέχονται κατά την διάρκεια της αντιμετώπισης του ιού covid-19.

Συγκεκριμένα προτείνεται:

  • Να προτάσσεται η τηλεργασία, ως μορφή απασχόλησης όπου αυτό είναι εφικτό, καθώς πρωταρχικό μας μέλημα είναι οι ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας να συνεχίσουν να εργάζονται ισότιμα λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.
  • Να δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού  προκειμένου να προστατευτούν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους.
  • Να δίνεται προτεραιότητα για τεστ covid-19 στους ασθενείς με ΣΚΠ και να ακολουθεί καταγραφή τους σε ειδικό μητρώο.

Τα αιτήματα μας αυτά συνάδουν με τις ανάγκες των ασθενών, όσο και με τις οδηγίες που δίνονται διεθνώς για την προστασία τους. Θεωρούμε λοιπόν ότι θα βρούμε ανταπόκριση από εσάς στα αιτήματα μας και θα γίνουν αποδεκτά για τον κοινό σκοπό της προστασίας της ευαίσθητης αυτής ομάδας, αλλά και του συνολικού πληθυσμού  στην πανδημία που βιώνουμε.

 

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Σ.Κ.Π.

admins
Author: admins


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το trikalanews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε επίσης

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!



Ακυρώθηκε η συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού στα Τρίκαλα
Διαβάστε επίσης Τα νέα της πόλης

Ακυρώθηκε η συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού στα Τρίκαλα

Η προγραμματισμένη συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού στις 28 Αυγούστου 2025 στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων ακυρώθηκε, όπως ενημέρωσε η εταιρεία παραγωγής τον Δήμο Τρικκαίων.

Read More


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Τρίκαλα 27–29 Αυγούστου
Πρωτοσέλιδα Τα νέα της πόλης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Τρίκαλα 27–29 Αυγούστου

Αλλαγές στην κυκλοφορία στα Τρίκαλα από 27 έως 29 Αυγούστου λόγω έργων ΔΕΥΑΤ και οικοδομικών παρεμβάσεων. Δείτε ποιες οδοί επηρεάζονται.

Read More


Τρικαλινά ταλέντα στις υποδομές της ΑΕΛ
Αθλητικα

Τρικαλινά ταλέντα στις υποδομές της ΑΕΛ

Αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές από Τρίκαλα μετακινούνται στις υποδομές της ΑΕΛ, αποδυναμώνοντας το τοπικό ποδόσφαιρο αλλά ανοίγοντας νέο κεφάλαιο στην καριέρα τους.

Read More


Έφυγε από τη ζωή η Παρασκευή Μπουντούρη σε ηλικία 71 ετών
Κοινωνικά

Έφυγε από τη ζωή η Παρασκευή Μπουντούρη σε ηλικία 71 ετών

Η συνταξιούχος νηπιαγωγός Παρασκευή Μπουντούρη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών. Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη 27 Αυγούστου στα Σαράγια Τρικάλων.

Read More


ΑΟ Τρίκαλα – Μύκονος: Δυνατό φιλικό προετοιμασίας
Αθλητικα

ΑΟ Τρίκαλα – Μύκονος: Δυνατό φιλικό προετοιμασίας

Το πιο δυνατό φιλικό της προετοιμασίας δίνει ο ΑΟ Τρίκαλα με αντίπαλο τη Μύκονο. Ο αγώνας θα διεξαχθεί αύριο στις 17:30 με δωρεάν είσοδο.

Read More


Κύπελλο Ερασιτεχνών: Αντίπαλο μαθαίνει ο ΑΟ Τρίκαλα
Αθλητικα

Κύπελλο Ερασιτεχνών: Αντίπαλο μαθαίνει ο ΑΟ Τρίκαλα

Μετά από 7 χρόνια ο ΑΟ Τρίκαλα επιστρέφει στο Κύπελλο Ερασιτεχνών. Αύριο στις 12:30 θα μάθει τον αντίπαλό του μέσα από την κλήρωση της ΕΠΟ.

Read More


Κουρέτας προς εθελοντές: «Μας ενώνει η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών»
Λάρισα Διαβάστε επίσης

Κουρέτας προς εθελοντές: «Μας ενώνει η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών»

Ο Κουρέτας ευχαρίστησε τους εθελοντές Θεσσαλίας για την άψογη συνεργασία στην Πολιτική Προστασία, τονίζοντας πως η προστασία των πολιτών τους ενώνει αποτελεσματικά.

Read More


Στην Κ15 της ΑΕΛ ο Αρμπι Ντίμπρα του Αίαντα Τρικάλων
Αθλητικα

Στην Κ15 της ΑΕΛ ο Αρμπι Ντίμπρα του Αίαντα Τρικάλων

Ο Αρμπι Ντίμπρα, πρώτος σκόρερ της Κ14 του Αίαντα Τρικάλων, μετακομίζει στην Κ15 της ΑΕΛ για το επόμενο βήμα της ποδοσφαιρικής του πορείας.

Read More


Έφυγε από τη ζωή η 55χρονη Ευαγγελή (Λίτσα) Κουταλίδα
Κοινωνικά

Έφυγε από τη ζωή η 55χρονη Ευαγγελή (Λίτσα) Κουταλίδα

Σε ηλικία 55 ετών έφυγε από τη ζωή η Ευαγγελή (Λίτσα) Κουταλίδα. Η κηδεία της θα τελεστεί την Τετάρτη 27 Αυγούστου στις 6:00 μ.μ. στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Παλαιομονάστηρου.

Read More


Ζελένσκι: «Θέλω 1 δισ. το μήνα από την ΕΕ» για όπλα
Κοσμος Πρωτοσέλιδα

Ζελένσκι: «Θέλω 1 δισ. το μήνα από την ΕΕ» για όπλα

Ο Ζελένσκι ζήτησε σταθερή ροή 1 δισ. δολαρίων το μήνα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αγορά αμερικανικών όπλων, προκαλώντας αντιδράσεις.

Read More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.