Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εκπαιδευτικοί και Μαθητές σε ιδιαίτερα μαζική κινητοποίηση στα Τρίκαλα

Τα καλυμμένα στόματα έχουνε φωνή αυτό το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί

Ιδιαίτερα μαζική ήταν η κινητοποίηση  από εκπαιδευτικούς και μαθητές στα Τρίκαλα, που αποφασίστηκε από την ΕΛΜΕ  και το Σύλλογο Δασκάλων, οι οποίοι καταδίκασαν το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας απαιτώντας την απόσυρσή του.

Όι διαδηλωτές -διατηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας – πραγματοποίησαν αρχικά διαμαρτυρία κάτω από τα γραφεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Τρικάλων. Στη συνέχεια πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με συνθήματα και μοίρασμα ανακοινώσεων για την ενημέρωση των συμπολιτών μας, διατρανώνοντας την αποφασιστικότητά τους για να μην περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης στην εκπαίδευση με το πολυνομοσχέδιο, με την τροπολογία για την τοποθέτηση καμερών στα σχολεία, αλλά και απαιτώντας τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών με το άνοιγμα των σχολείων, σε συνθήκες πανδημίας.

Αξίζει να τονιστεί ότι μεγάλη οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει σε εκπαιδευτικούς και μαθητές η απαράδεκτη ψήφιση από την κυβέρνηση στη Βουλή το βράδυ της Παρασκευής,  «στα κλεφτά» και «στα γρήγορα», της τροπολογίας που προβλέπει την ταυτόχρονη δια ζώσης διδασκαλία και τη ζωντανή αναμετάδοσή της από την τάξη μέσα από κάμερες που θα εγκατασταθούν.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση είχε καθοριστική συμμετοχή στην κινητοποίηση με πανό και συνθήματα  και τόνισε ότι με τη ρύθμιση ανοίγουν επικίνδυνοι δρόμοι για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία, ότι πρόκειται για άκρως αντιδραστική εξέλιξη, αφού όχι μόνο δεν πατάει σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο, αλλά παραβιάζει και τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών. Η εκπαιδευτική διαδικασία είναι μια σύνθετη και σοβαρή υπόθεση που δεν είναι ούτε για livestreaming ούτε για τηλεοπτικό show τύπου “bigbrother”. Oι εκπαιδευτικοί δεν εκθέτουμε ούτε τους μαθητές ούτε τους εαυτούς μας σε αυτόν τον κίνδυνο γι΄αυτό και θα προστατεύσουμε τη διαδικασία της διδασκαλίας και δε θα την αφήσουμε να γίνει τηλεοπτικό show. Mαζί με τους μαθητές και τους γονείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην εφαρμοστεί.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ:

1. Να μην εφαρμοστεί η ρύθμιση που προβλέπει κάμερες στις τάξεις. Να καταργηθεί εδώ και τώρα συνολικά η κατάπτυστη τροπολογία

2. Να εξασφαλιστούν όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις για υην ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων, για την προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

3. Να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο.  Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να το φέρει στη Βουλή για ψήφιση.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή