ΠρωτοσέλιδαΥπολοιποι Δημοι

Η «παράγκα» των ημέτερων του Κώστα Μαράβα

Στις 19/5/2020 συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή (6/2020) του Δήμου Πύλης με την δια περιφοράς διαδικασία. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης

26 May 2020

Στις 19/5/2020 συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή (6/2020) του Δήμου Πύλης με την δια περιφοράς διαδικασία. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης δεν ψήφισαμε τα θέματα καθώς απείχαμε της διαδικασίας αποστέλλοντας υπόμνημα με το οποίο γνωρίζαμε στην Επιτροπή ότι απέχουμε λόγω του ότι τα θέματα είναι πολύ σοβαρά, για να συζητιούνται και να ψηφίζονται με email.

Προτείναμε μάλιστα τα 9 μέλη να συνεδριάσουμε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, τηρώντας όλες τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής, που προβλέπονται από το υπουργείο Υγείας.

Το παράδειγμα άλλωστε το έδωσε πρόσφατα ο Δήμαρχος κ. Μαράβας που εν μέσω της καραντίνας που είχε επιβληθεί σε όλους μας, προσκάλεσε συνεδρίαση με όλους τους προέδρους των κοινοτήτων.

Προσωπικά δεν συμμετείχα στην ψήφιση των θεμάτων της οικονομικής επιτροπής, αλλά ως όφειλα και σεβόμενος την ψήφο των συνδημοτών μου, τα διάβασα και τα ερεύνησα προκειμένου να έχω μία άποψη. Από τα 24 θέματα αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν το 24ο θέμα το οποίο είχε να κάνει με τη δωρεά στο δήμο Πύλης ενός αγροτεμαχίου από τον Παναγιώτη Περγαντή του Αχιλλέα και της Μαρίνας.

Στην εισήγηση του θέματος μας κοινοποιήθηκαν τα παρακάτω έγγραφα:

  • Την εισήγηση της δωρεάς από τον Ειδικό Γραμματέα του Δήμου κ. Παιδή
  • Την αίτηση του κ. Περγαντή Παναγιώτη
  • Ένα πρόσφατο συνταγμένο τοπογραφικό από τοπογράφο ο οποίος έχει άμεση οικογενειακή σχέση με τον Ειδικό Γραμματέα του Δήμου Πύλης.
  • Ένα συμβολαιογραφικό έγγραφο ένορκης βεβαίωσης 16777/27-4-2020 με το οποίο ένας δεύτερος ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου καθώς και ένας δημότης, συγγενής του πρώτου βεβαίωναν την ιδιοκτησία του αγροτεμαχίου από τον κ. Παναγιώτη Περγαντή υιό της δημοτικής συμβούλου Μαρίνας Πανάγου.
  • Το Ε9 μόνο του έτους 2020 του κ. Περγαντή Παναγιώτη. (Το Ε9 των παλαιοτέρων ετών περιλαμβάνουν την δήλωση του συγκεκριμένου ακινήτου;)
  • Η απόφαση του συμβουλίου της Κοινότητας Πύλης με την οποία γινόταν αποδοχή της δωρεάς και εξουσιοδοτούσε τον Δήμαρχο Πύλης να ολοκληρώσει την διαδικασία εφόσον πρώτα ελέγξει την νομιμότητα των δικαιολογητικών.

Μετά από συζητήσεις με ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα έγινε ξεκάθαρο ότι το αγροτεμάχιο ανήκει στον κ. Νικόλαο Περγαντή του Νικολάου το οποίο δωρίζει, ο ίδιος χωρίς παρέμβαση τρίτων στο Δήμο Πύλης εις μνήμην των γονέων του. Το παραπάνω μου επιβεβαιώθηκε από πρόσωπο που είχε επικοινωνία προσωπικά με τον ίδιο.

Τρεις μέρες αργότερα στις 22/5/2020 και κατόπιν της έκτασης που πήρε το εν λόγω θέμα, ο Δήμαρχος Πύλης κ. Μαράβας με Δελτίο Τύπου συνεχάρη τον κ. Νικόλαο Περγαντή για τη δωρεά του στο Δήμο Πύλης, προσπαθώντας να αποσιωπήσει και να κουκουλώσει τα πάντα ακόμα και την αναρτημένη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με ΑΔΑ: 6Δ8ΜΩ14-49Ε

Αυτά που συμβαίνουν στον Δήμο Πύλης είναι πρωτόγνωρα…

Το όλο θέμα έτσι όπως εξελίχθηκε αφήνει έκθετο το Δήμαρχο Πύλης μιας και σειρά άμεσων συνεργατών του, προέβησαν με δόλο σε μία σειρά ενεργειών, εν αγνοία, του εν ζωη ιδιοκτήτη προκειμένου να γίνει δωρεά του εν λόγω αγροτεμαχίου από την οικογένεια της Δημοτικής Συμβούλου Μαρίνας Πανάγου.

Προκαλούμε τον Δήμαρχο Πύλης να γνωστοποιήσει στους συνδημότες μας όλη την αλήθεια και να δώσει εξηγήσεις στο δημοτικό συμβούλιο για αυτή την παρωδία.

Σε κάθε άλλη περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να παραπέμψουμε το όλο θέμα σε διερεύνηση από άλλες οικονομικές και διοικητικές αρχές.

Προσωπικά, ευχαριστώ τον κ. Νικόλαο Περγαντή του Νικολάου για την συνεργασία του και τον συγχαίρω για αυτή του, την πράξη.

Με εκτίμηση στους συνδημότες μου
Περικλής Μητρονάτσιος
Δημοτικός Σύμβουλος

Trikalanews
Author: Trikalanews


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Βασ. Μπαταγιάννης

Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Βασ. Μπαταγιάννης. Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 4…

Read More


ΑΟΤ: Στο προπονητικό τιμ της ακαδημίας ο Μπραντίτσας

Η ακαδημία του ΑΟΤ ανακοίνωσε τη συνεργασία με τον Άγγελο Μπραντίτσα που μπαίνει στο προπονητικό τιμ για την εξέλιξη των…

Read More


Ασφαλτόστρωση στην Κρηνίτσα από τον Δήμο Τρικκαίων

Ο Δήμος Τρικκαίων ολοκληρώνει την ασφαλτόστρωση στην Κρηνίτσα, έργο που διευκολύνει μετακινήσεις κατοίκων και αγροτών και εντάσσεται στον προγραμματισμό.

Read More


Τροχαία Τρικάλων και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ενισχύουν τη συνεργασία για την οδική ασφάλεια

Συνεργασία Τροχαίας Τρικάλων και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για οδική ασφάλεια μαθητών, με δράσεις και συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Read More


Αποχώρησε ο Χρ. Στάμος από την ΑΕΤ για το Καλλιφώνι Καρδίτσας

Ο Χρήστος Στάμος αποχώρησε από την ΑΕΤ και μεταγράφηκε στον Αετό Καλλιφωνίου Καρδίτσας, ενισχύοντας την ομάδα της Β’ Ερασιτεχνικής.

Read More


Baby shower Μαρία Τασιούλα – Δημήτρης Σκούρος με γαλάζιες λεπτομέρειες και χαμόγελα

Baby shower με φίλους και συγγενείς για τον ερχομό του πρώτου παιδιού της Μαρίας Τασιούλα και του Δημήτρη Σκούρου στα…

Read More

Load More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.