Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Νέα μέτρα μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς μίλησε για διασπορά σε διάφορες περιοχές της χώρας ενώ επανέλαβε πως δεν γίνεται δίπλα σε καθέναν να υπάρχει κι ένας αστυνομικός.

Iδιαίτερη αναφορά έκανε στους νέους τονίζοντας πως χρειάζεται να δείξουμε την ίδια ευθύνη κυρίως οι νεαροί για να περιοριστεί η διασπορά

Στο νέο πακέτο που ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό περιελήφθηκαν και μέτρα για την Περιφέρεια της Αττικής και των νησιών που αυτή περιλαμβάνει.

Οπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Αττικής θα ισχύσουν τα μέτρα που ισχύουν και σε κάποια νησιά.

Σύμφωνα με τους νέους υγειονομικούς κανόνες τα εστιατόρια και τα μπαρ της Αττικής θα πρέπει να κλείνουν στις 12 τα μεσάνυκτα, ενώ θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι ώστε να μην διαιστώνεται συγχρωτισμός με το κλείσιμο των καταστημάτων.

Επίσης σύμφωνα με τον κ.Χαρδαλιά, στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές θα ισχύσει το μέτρο έως 24 Αυγούστου του ορίου 50 ατόμων για συναθροίσεις.

Παράλληλα όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υφυπουργός θα πρέπει να φοράμε μάσκες παντού ώστε να περιορισθεί η πιθανότητα να διασπαρεί ο ιός.

Τα Νέα Μέτρα

  • Eως τις 24 Αυγούστου εφαρμόζεται όριο 50 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις πλην εξαιρέσεων
  • Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί και στην περιφέρεια Αττικής έως τις 24 Αυγούστου
  • Σε Πάρο κι Αντίπαρο μέτρα από αύριο 15/8 στις 06:00 έως τις 23 Αυγούστου. Κάθε είδους εκδηλώσεις ματαιώνονται, επιτρέπεται συνάθροιση έως 9 άτομα, τραπέζια στα εστιατόρια έως 4 άτομα ή 6 άτομα αν είναι συγγενείς α’ βαθμού και μάσκες παντού.
  • Παράταση ως τις 24/8 των μέτρων στον Πόρο – Το κλείσιμο καταστημάτων από τις 23:00 μετατίθεται για τα μεσάνυχτα
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε στρατόπεδα, δομές φιλοξενίας
  • Όσοι επιστρέφουν με άδειες κι εργάζονται σε γηροκομεία, δομές φιλοξενίας θα υποβάλλονται σε έλεγχο
  • Μέλη ομάδων αυξημένου κινδύνου, θα εργάζονται με τηλεργασία ή back office έως και 31 Αυγούστου με πρωτοβουλία του εργαζόμενου

Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και επταήμερη προσοχή σε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές. Εκκληση και για ιδιαίτερη προσοχή στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε κλειστούς χώρους για όσους επιστρέψουν από επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.

THETOC

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή