Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με πέτρες, μπουκάλια, χημικά και κρότου λάμψης στην μαθητική πορεία για τη Μακεδονία

   Σοβαρά επεισόδια και παραλίγο συμπλοκές έλαβαν χώρα σήμερα μεταξύ ομάδας κουκουλοφόρων, αστυνομικών και αντιεξουσιαστών στα πλαίσια της μαθητικής πορείας στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία.

   Ειδικότερα, συγκεκριμένη μειοψηφία ομάδας νεαρών κουκουλοφόρων, μόλις έλαβε τέλος η μαθητική κινητοποίηση και υπήρξε αποσυμφόρηση του δρόμου, κινήθηκε με πορεία προς την οδό του Αγίου Δημητρίου.

   Ύστερα, στην οδό Μακεδονικής Αμύνης οι νεαροί κουκουλοφόροι εντόπισαν ομάδα αντιεξουσιαστών και παραλίγο θα ακολουθούσε συμπλοκή μεταξύ τους αλλά ήταν καίρια η αντίδραση των αστυνομικών ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο καθώς προχώρησαν στη ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης προκειμένου να απωθήσουν τους νεαρούς κουκουλοφόρους και να αποτρέψουν την συμπλοκή με τους αντιεξουσιαστές.

   Αργότερα, τα ίδια άτομα μετατοπίστηκαν προς την οδό Εγνατία όπου άρχισαν να πετούν πέτρες και μπουκάλια στο κτίριο όπου στεγάζεται η κατάληψη ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ αντέδρασαν και πάλι άμεσα και με τη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, απώθησαν τους κουκουλοφόρους εκ νέου, μερικοί από τους οποίους κατευθύνθηκαν και προσπάθησαν να εισβάλλουν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή