Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Αγώνας ανάκαμψης της κυβέρνησης έναντι της αντιπολίτευσης μέσω της εφαρμογής «θετικών» μέτρων

   Στα πλαίσια της αγωνιώδους προσπάθειας της κυβέρνησης να ανακάμψει δημοσκοπικά αλλά και επί της ουσίας έναντι της μέχρι τώρα δυναμικής της αντιπολίτευσης, αναμένεται ο σχεδιασμός και η έλευση «θετικών» μέτρων προς όφελος της κοινωνίας και των αδυνάτων, με σκοπό το αντιστάθμισμα εκείνο του αρνητικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί από τις πολιτικές που έχουν ακολουθηθεί σε κρίσιμα εθνικά ζητήματα, οι οποίες έχουν επηρεάσει την κρίση των πολιτών.

   Πιο αναλυτικά, κάποια από τα προβλεπόμενα μέτρα που θα εφαρμοστούν στο άμεσο μέλλον, είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού και η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης σε περισσότερους πολίτες, που στόχο έχουν την προσέλκυση μεγάλης μερίδας κοινωνικά ασθενέστερων ομάδων.

   Επιπλέον, σε συνάντηση του κ. Τσίπρα με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, αποφασίστηκε η επίσπευση των διαδικασιών για τη μείωση των κόκκινων δανείων, για την χρηματοδότηση της οικονομίας και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

   Απώτερος στόχος της κυβέρνησης, είναι να πείσει τους πολίτες ότι ήταν αυτή που κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και το πρόγραμμα τον Αύγουστο, και που αυτό είχε θετικό πρόσημο και αποτελεσματική επίδραση στην καθημερινότητα των πολιτών.
 
Ακόμη, η κυβέρνηση θέλει να εξασφαλίσει τη δυναμική της προεκλογικής εκστρατείας της μέσω των μέτρων αυτών, εξισορροπώντας την κατάσταση και την ανασφάλεια που είναι αισθητή λόγω των ρευστών ζητημάτων όπως είναι η Συμφωνία των Πρεσπών, η συνταγματική αναθεώρηση και η συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας.

   Πάντως, υπάρχει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σε περίπτωση που «πιάσουν τόπο» τα μέτρα αυτά και ψαλιδίσουν τη ποσοστιαία διαφορά ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή