Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Αγωνιστικός – Αντιμπεριαλιστικός Γιορτασμός για τα 45 χρόνια από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου

Αποφασίστηκε στη σύσκεψη της Επιτροπής Ειρήνης με συνδικαλιστικά όργανα και μαζικούς φορείς – Συγκέντρωση υπογραφών κατά της εγκατάστασης νέων βάσεων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στη Θεσσαλία – Ομιλία για τους επικίνδυνους σχεδιασμούς στην περιοχή την Πέμπτη 8/11  στο Μουσείο Τσιτσάνη.

O αγωνιστικός –αντιιμπεριαλιστικός γιορτασμός για τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Νοέμβρη 2018 και ώρα 12.00 μ. στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου Τρικάλων (Κεντρική Πλατεία). Αυτό αποφασίστηκε μεταξύ άλλων στη σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη 31/10 στο Εργατικό Κέντρο μετά από πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων και τη συμμετοχή συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων που εκπροσωπούν τους εργατοϋπαλλήλους, τους μικρομεσαίους ΕΒΕ, τους αγρότες, τους επιστήμονες, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τους συνδικαλιστές – φοιτητές και μαθητές. 

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την εγκατάσταση νέων στρατιωτικών βάσεων στη χώρα μας και κυρίως στη Λάρισα και τη Μαγνησία γεγονός που εμπλέκει τη χώρα μας στα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ε.Ε. στην Ν/Α Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ενώ εγκυμονεί τον κίνδυνο να τεθεί η χώρα μας στο επίκεντρο ισχυρού πλήγματος από αντίπαλες δυνάμεις σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής με τραγικές συνέπειες για το λαό μας. Μετά τη συζήτηση αποφασίστηκε να προχωρήσουν οι φορείς που μετείχαν στη σύσκεψη και όσοι άλλοι αντιλαμβάνονται τις συνέπειες της κατάστασης σε συγκέντρωση υπογραφών σε κείμενο που έχει συνταχθεί από κοινού με τις Επιτροπές Ειρήνης Τρικάλων Λάρισας, Μαγνησίας και Καρδίτσας. Έχει σημασία δε να πάρουν αποφάσεις τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς και να υπογράψουν οι διοικήσεις τους ως επρόσωποι το συγκεκριμένο κείμενο. 

Ομιλία για τους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. στην περιοχή

Παράλληλα στο πλαίσιο της καλύτερης ενημέρωσης των Τρικαλινών για τις εξελίξεις η Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνει εκδήλωση την Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2018 και ώρα 7 μ.μ. σε αίθουσα του Μουσείου Τσιτσάνη (ισόγειο διοικητήριο παλιών φυλακών Τρικάλων). Θέμα της εκδήλωσης “Ευρωατλαντικοί σχεδιασμοί στην περιοχή και οι κίνδυνοι από την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς”. Ομιλητής θα είναι ο κ. Νίκος Ζώκας, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ. Καλούνται όλοι οι φίλοι να παρακολουθήσουν την ομιλία. 

Κάλεσμα για τον γιορτασμό του Πολυτεχνείου

Στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων για το γιορτασμό του Πολυτεχνείου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: 

Καλούμε  όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, τους φοιτητές-σπουδαστές, μαθητές και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, να πάρουν μέρος στην αγωνιστική αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση, που συνδιοργανώνουμε με εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς του λαϊκού κινήματος  για την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου του 1973, το ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018, στις 12 μ., στην στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου Τρικάλων (Κεντρική Πλατεία). Να τιμήσουμε αγωνιστικά και όχι ως μουσειακό είδος την ηρωική στάση των εργαζομένων και της νεολαίας στα στρατοδικεία, στις φυλακές, την αλύγιστη στάση στα βασανιστήρια, που ήταν το λίπασμα που γιγάντωσε την αντίσταση του λαού και της νεολαίας και οδήγησε στην ανατροπή της αμερικανοστήριχτης στρατιωτικοφασιστικής χούντας, με την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973.Αυτά τα ζητήματα είναι άκρως επίκαιρα και σήμερα, που η εργατική τάξη και η πλειοψηφία του λαού μας υποφέρει από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και τις βάρβαρες πολιτικές στήριξης του κεφαλαίου, που η κυβέρνηση μας εμπλέκει όλο και περισσότερο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, με την συμμετοχή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σ’ αυτούς, με την μετατροπή της Λάρισας, του Βόλου και όλης της χώρας σε μια απέραντη Αμερικανονοατοική βάση, με την πληρωμή 4 δισ. ευρώ ετησίως στο ΝΑΤΟ για να κάνει πόλεμο, μεγαλώνοντας του κινδύνους για το λαό μας και τους άλλους λαούς και όχι την ασφάλεια και την ειρήνη, όπως ψευδώς ισχυρίζεται. Απ’ αυτή την άποψη είναι υποκρισία, αλλά και προσβολή του πραγματικού περιεχόμενου της ηρωικής εξέγερσης του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο, η διοργάνωση μουσειακών εκδηλώσεων, όπως αυτές της Δημοτικής Αρχής Λαρισαίων και άλλων, από την στιγμή που δεν εναντιώνεται στην συμφωνία της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ, για εγκατάσταση των αμερικανικών κατασκοπευτικών αεροσκαφών ντρόουνς στην 110 Π.Μ, στην μετατροπή της Λάρισας και όλης της χώρας, σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στους δολοφονικούς οργανισμούς (ΝΑΤΟ και Ε.Ε), στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτούς, με ευθύνη και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην αντιλαική πολιτική που τσακίζει την πλειοψηφία του λαού, για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας. Με αυτό το πλαίσιο πάλης, καλούμε τους εργαζόμενους, τους μικροαγρότες, μικρούς ΕΒΕ, τους φοιτητές-σπουδαστές, τους μαθητές και τις γυναίκες των λαικών οικογενειών, να τιμήσουμε και φέτος την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, με την συμμετοχή στην συγκέντρωση, το ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018, στις 12 μ., στην στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου Τρικάλων (Κεντρική Πλατεία). 

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή