​«Μαραθώνιος ανάγνωσης για την Γαλλοφωνία» για 3η χρονιά στα Τρίκαλα

Μετά την επιτυχημένη συμμετοχή της πόλης στους Μαραθώνιους Ανάγνωσης του 2017 και 2018, τα Τρίκαλα τιμούν και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας και παίρνουν μέρος για 3η συνεχή χρονιά στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης με μία εκδήλωση αφιερωμένη στην ποίηση.

Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης είναι μία πανελλήνια δράση που διεξάγεται ταυτόχρονα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, με συμμετοχή μαθητών και ενηλίκων πολιτών οι οποίοι καλούνται να προσέλθουν σε συγκεκριμένο χώρο και να διαβάσουν αποσπάσματα συγκεκριμένου, προεπιλεγμένου έργου – βιβλίου.

Στην πόλη μας, φέτος, θα γιορταστεί παράλληλα η Παγκόσμια ΗμέραΓαλλοφωνίας (20 Μαρτίου) και ηΠαγκόσμιαΗμέραΠοίησης (21 Μαρτίου). Με προτεραιότητα και έμφαση στη γαλλόφωνη, αλλά όχι μόνο γαλλική, ποίηση, οι συμμετέχοντεςμπορούν να συμπεριλάβουν στα ποιητικά τους αναγνώσματα Έλληνες ποιητές μεταφρασμένους στα γαλλικά καθώς και γαλλόφωνους ποιητές μεταφρασμένους στα ελληνικά, για εκείνους που ίσως θελήσουν να συμμετάσχουν, αλλά δεν γνωρίζουν τη γλώσσα.

Προσκαλούμε, λοιπόν, όλους τους φίλους της ποίησης και της γαλλικής γλώσσας, μικρούς και μεγάλους, να μοιραστούν μαζί μας τη χαρά της ποιητικής απαγγελίας και να εμπλουτίσουν το ποιητικό μας αναλόγιο διαβάζοντας το αγαπημένο τους ποίημα στα γαλλικά.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΣυλλόγουΚαθηγητών Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας Δημόσιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων [email protected] και στα τηλέφωνα 6937090929 και 6972384431 ή απλά να έρθετε με το αγαπημένο σας ποίημα. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Eκδηλώσεων του Κέντρου Έρευνας – Μουσείου Τσιτσάνη (παλιές φυλακές), το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, στις 11:00 π.μ.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή