Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Απάντηση Τούρκου υπουργού Άμυνας: «Οι προκλήσεις της ελληνικής πλευράς μπορεί να έχουν βαρύ τίμημα»

   Την απάντησή του έδωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας στα λόγια του Έλληνα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ότι θα ισοπεδωθεί βραχονησίδα στην οποία θα ανέβουν Τούρκοι, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να αποφεύγονται οι προκλήσεις από την ελληνική πλευρά καθώς το τίμημα θα είναι βαρύ.

   Επιπλέον, ο ίδιος είχε τονίσει πριν από δύο μέρες ότι η Τουρκία θα υπερασπιστεί με όλες της τις δυνάμεις τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο ενώ επεσήμανε πως η τουρκική πλευρά είναι υπέρ της ειρήνης και της καλής γειτονίας.

   Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε μετά το τέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, ότι τα εθνικά δίκαια της Ελλάδας είναι δεδομένα όχι μόνο από την ενίσχυση της διεθνούς θέσης της χώρας αλλά και από την κατασταλτική ιακανότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων γεγονός που επιβάλλει την εκτόνωση της έντασης στο επίπεδο της φραστικής ρητορικής καθώς αυτό το έχει ανάγκη η τουρκική πλευρά που έχει την τάση να παραφράζει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.

   Παράλληλα, ο κ. Κατρούγκαλος συμφώνησε με τα λεγόμενα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ καθώς κατέστησε σαφές  στους γείτονες την κατασταλτική ικανότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και ενίσχυσε το εθνικό συναίσθημα και ηθικό, ενώ όπως τόνισε, υπάρχει η αμέριστη υποστήριξη της πολιτικής ηγεσίας σε αυτόν.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή