Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​«Πυρ και κίνηση» στον Έβρο- Αιχμαλωσία δύο Τούρκων στρατιωτικών μετά από ανταλλαγή πυρών

   Μάχη με ανταλλαγή πυρών στον Έβρο μεταξύ Ελλήνων στρατιωτών και Τούρκων στρατιωτικών μετά από εισβολή των Τούρκων σε ελληνική ακτή και ύστερα από την προσπάθειά τους να εισχωρήσουν από συγκεκριμένο σημείο στην Ελλάδα.

   Συγκεκριμένα, έγιναν αντιληπτοί από τους Έλληνες στρατιώτες την ώρα που πήγαν να εισέλθουν στην Ελλάδα, και τελικά συνελήφθησαν στην περιοχή του Πέπλου στον Έβρο δύο Τούρκοι κατώτεροι αξιωματικοί(ένας δόκιμος ανθυπολοχαγός κι ένας λοχίας) αφού προηγήθηκαν πυροβολισμοί μεταξύ αυτών και Ελλήνων στρατιωτών ύστερα από την ανυπακοή των Τούρκων να παραδοθούν ενώ δυο άλλοι Τούρκοι κατάφεραν να διαφύγουν.

   Το σημείο της ελληνικής πλευράς από το οποίο πήγαν να εισχωρήσουν οι Τούρκοι ήταν μια σειρά από καλύβες ιδιωτών μία εκ των οποίων παραχωρήθηκε πέρυσι στον Ελληνικό Στρατό. Η βλάστηση στο συγκεκριμένο σημείο είναι πολύ πυκνή ενώ αποτελεί το σημείο που έγινε η μάχη του 1986 που σκοτώθηκε ο στρατιώτης Καραγώγος και δύο Τούρκοι, ένας αξιωματικός κι ένας στρατιώτης.

   Συνεχίζονται από ότι φαίνεται οι τούρκικες προκλήσεις εναντίον της ελληνικής πλευράς γεγονός που οξύνει τα πνεύματα ενώ αντίθετα σε τέτοιες περιπτώσεις και ιδιαίτερα όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις πρέπει να επιδεικνύεται ηρεμία, περίσκεψη και ψυχραιμία πολιτικών κινήσεων και εφαρμογών προς αποφυγή δυσάρεστων αποτελεσμάτων.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή