​Αρχίζουν οι εργασίες για το τμήμα από παράκαμψη Πύλης έως Παλαιομονάστηρο, της ΕΟ Τρικάλων – Πύλης

Έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλης έχει λάβει η μετατόπιση των δικτύων ύδρευσης της ΔΕΥΑ Πύλης, ώστε να μπορούν να εκκινήσουν οι εργασίες για το έργο παράκαμψη Πύλης έως Παλαιομονάστηρο, της ΕΟ Τρικάλων – Πύλης 

Με το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί η ΕΟ Τρικάλων – Πύλης, η οποία είναι σύγχρονη οδός.

Στο φυσικό αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνεται επίσης:

•    Η κατασκευή παράπλευρου οδικού δικτύου μήκους 1,20Km (δεξιά και αριστερά της αρτηρίας),

•    Η διαμόρφωση δύο ισόπεδων κόμβων (Ι/Κ Αγ. Βησσαρίωνα & Ι/Κ Πύλης) όπου θα εφαρμοστεί ηλεκτροφωτισμός με φωτιστικά σώματα τύπου L.E.D.,

•    Η κατασκευή αγροτικού οδικού δικτύου μήκους 4,25Km,

•    Η κατασκευή πεζοδρομίου και λιθόκτιστου τοιχίου προς την πλευρά του Πορταϊκού ποταμού, από την αρχή του έργου έως και την γέφυρα προς Άγιο Βησσαρίωνα.

•    Η κατασκευή πεζοδρομίου και ποδηλατοδρόμου μεταξύ της αρτηρίας και της Νότιας παράπλευρης οδού (1) καθώς και πεζοδρομίου προς την πλευρά της Πύλης.

Με  την κατασκευή του έργου ολοκληρώνεται λειτουργικά το ήδη κατασκευασμένο από το ΕΣΠΑ 2007-2013 τμήμα από Γέφυρα Καραβοπόρου έως Λυγαριά και επιτυγχάνεται:

α)    Αποσύνδεση της λειτουργίας του έργου από τις τοπικές παραγωγικές δραστηριότητες και τις σχετικές κινήσεις αφού οι εν λόγω μετακινήσεις θα εξυπηρετούνται από παράπλευρους οδούς. Μ’ αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται η λειτουργικότητα και αυξάνεται η οδική ασφάλεια της οδού καθώς κινείται εκτός της γεωργικής γης της περιοχής.

β)    Παράκαμψη των οικισμών Πύλης και Παλαιομονάστηρου με αποτέλεσμα την κυκλοφοριακή αποφόρτιση τόσο της παλιάς Ε.Ο. αλλά και των οικισμών.

γ)    Μείωση των χρονοαποστάσεων που συνεπάγεται μείωση του κόστους μεταφοράς με αποτέλεσμα την ανάπτυξη υφιστάμενων και νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων παραγωγικών τομέων.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή