Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αδιαφορία Δριτσέλη-δασκάλας εις βάρος μαθητών και παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, καταγγέλλουν γονείς στον Τρανόβαλτο

Τα παιδιά έκλαιγαν στην Β΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Τρανόβαλτου με την αιφνίδια αποχώρηση της δασκάλας που μια μέρα πριν φύγει με απόσπαση, συγκάλεσε συνάντηση γονέων αλλά δεν ενημέρωσε ότι την επομένη μετά το τέλος του μαθήματος θα έφευγε.
 
Η βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτα Δριτσέλη, από την άλλη, που έκανε την απόσπαση της δασκάλας στο πολιτικό της γραφείο, δεν έστειλε καμία απάντηση στα e-mail που έλαβε από την διεύθυνση του σχολείου, με τα οποία ενημερώνονταν την πρώτη κιόλας μέρα που δημιουργήθηκε το εκπαιδευτικό κενό,  για την αναστάτωση που είχε προκληθεί τόσο στην Β΄ τάξη, όσο και στο σχολείο γενικότερα, σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, από την απόσπαση της εκπαιδευτικού που η ίδια είχε προκαλέσει. Απάντησε μόνο – με ψευδείς δηλώσεις όπως καταγγέλλουν γονείς της Β΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Τρανόβαλτου – δημόσια, ύστερα από την Πανελλήνια δημοσιοποίηση του όλου θέματος.
Οι γονείς στον Τρανόβαλτο Ν. Κοζάνης, μιλούν στο trikalanews.gr , και σημειώνουν σημαντικές λεπτομέρειες,  που αποκαλύπτουν,  το ιστορικό – και όχι μόνο –  του θέματος της απομάκρυνσης της εκπαιδευτικού της Β΄ τάξης από το Δημοτικό Σχολείο Τρανοβάλτου. 
«Η δασκάλα, η κ. Κική, είχε έρθει στο σχολείο μας, με απόσπαση από την Βοιωτία. Στα μέσα Οκτωβρίου, αποσπάστηκε για τα Τρίκαλα, στο πολιτικό γραφείο της βουλευτού Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτας Δριτσέλη» λέει η κ. Θεοδώρα Τερνενοπούλου, μητέρα ενός εκ των τριών παιδιών που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες στην Β΄τάξη του σχολείου. 
 
«Η δασκάλα που έφυγε είναι από τα Τρίκαλα, πηγαινοέρχονταν κάθε μέρα με το ίδιο αυτοκίνητο μαζί με δυο ακόμα συναδέλφους της από τα Τρίκαλα και μια δασκάλα από την Καλαμπάκα. Η αποχώρησή της μέσα σε μια νύχτα, χωρίς να ενημερώσει πριν το σχολείο για να ρυθμίσει το κενό που θα δημιουργούσε η τοποθέτησή της στο πολιτικό γραφείο της βουλευτού  Τρικάλων, δυσαρέστησε τους πάντες σε όλη την περιοχή, καθώς στο σχολείο έρχονται παιδιά και από τα γύρω χωριά» λέει ο κ. Ιωάννης Τζιδημόπουλος, πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Τρανόβαλτου, ο οποίος τελεί και χρέη προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Τρανόβαλτου.  
 
Η κ. Θεοδώρα Τερνενοπούλου, σημειώνει: «Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου, η δασκάλα, μας είχε καλέσει σε συνάντηση γονέων, για την πρόοδο των παιδιών, όμως δεν μας είπε απολύτως τίποτα για την αποχώρησή της. Την επόμενη μέρα, την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου έκανε το μάθημα και μετά είπε ότι την επομένη δεν θα έρχονταν.  Με πήραν τηλέφωνο στη δουλειά από το σχολείο και με ενημέρωσαν, γιατί το παιδί μου έκλαιγε επειδή έφυγε η δασκάλα. Λένε ότι έφυγε νόμιμα, εγώ δεν ξέρω αν είναι νόμιμο, είναι όμως ηθικό να φεύγεις μέσα σε μια νύχτα από μια τάξη ενός ορεινού χωριού και να αφήνεις 7 παιδιά χωρίς να σε ενδιαφέρει τι θα γίνουν και μάλιστα όταν μέσα στην τάξη υπάρχουν παιδιά με ιδιαιτερότητες και μαθησιακές δυσκολίες; Σαν μάνα, ένα ξέρω να πω. Μικρά παιδιά της Β΄ τάξης ενός ορεινού χωριού είναι, η δασκάλα τους είναι ο κόσμος τους και κάποια έχουν και μαθησιακές δυσκολίες, δένονται αυτά τα παιδιά με τους δασκάλους. Τα παιδιά στεναχωρήθηκαν πολύ γιατί αισθάνθηκαν από την μια μέρα στην άλλη ότι έμειναν μετέωρα.
 
Την επόμενη μέρα, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, η διευθύντρια ενημέρωσε την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το κενό και πήρε ως απάντηση, ότι είχαν σκοπό να γίνει συνδιδασκαλία της Α΄και Β΄τάξης του σχολείου. Αυτή είναι η αλήθεια και  όχι αυτή που λένε ότι θα κάλυπτε το κενό η διευθύντρια μέχρι να στείλουν άλλο εκπαιδευτικό και για αυτό ξεσηκωθήκαμε όλοι στο χωριό. 
 
Η διευθύντρια του σχολείου μας, έστειλε κάποια e-mail στη βουλευτή των Τρικάλων κ. Δριτσέλη την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου που την ενημέρωνε για την διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του σχολείου. Καμία απάντηση δεν έλαβε το σχολείο από την κ. βουλευτή. Σαν να μην υπήρχε κανένα πρόβλημα. Απάντησε μόνο, με δημόσια δήλωση, μετά την δημοσιοποίηση του θέματος στα ΜΜΕ».
 
Καταλήγοντας, η κ. Θεοδώρα Τερνενοπούλου, τόνισε: « Υπάρχουν δυσκολίες και ιδιαιτερότητες στην Β΄ τάξη που δεν έλαβαν υπόψη τους και η δασκάλα και η βουλευτής.  Μιλάω σαν μάνα. Το δικό μου παιδί έχει  δυσπραξία.  Ένα και μόνο παιδί, αρκεί, νομίζω, αλλά δεν είναι το μόνο που αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες σε αυτή την τάξη». 
 
• «Ζούμε σε χωριό, δεν είμαστε όμως πολίτες δευτέρας κατηγορίας»
 
«Αν ήταν να αποσπαστεί η δασκάλα, ας το έκαναν πριν αναλάβει την τάξη και όχι ένα μήνα μετά την αρχή της σχολικής χρονιάς.  Ο τρόπος που έφυγε δεν ξέρω αν είναι νόμιμος ή όχι και δεν με ενδιαφέρει, εκείνο που ξέρω είναι ότι η δασκάλα δεν ενημέρωσε νωρίτερα και ότι η Β΄τάξη που βρίσκεται και το παιδί μου, είναι μια τάξη με δυσκολίες.  Είναι αυτή σοβαρή αντιμετώπιση εκπαιδευτικού;
 
Η κυρία Δριτσέλη στη δήλωσή της λέει ψέματα. Βέβαια και διαταράχθηκε η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Μιλάει για στοχοποίηση εκπαιδευτικών, ιδιοτελή κίνητρα και μικροσκοπιμότητες. Είναι τραγικά αυτά τα πράγματα. Προκαλούν γέλια.  Εάν εμείς από εδώ πέρα, ένα χωριουδάκι των 500 κατοίκων, έχουμε σκοπιμότητες και έχουμε την δύναμη να στοχοποιούμε εκπαιδευτικούς και να διαμορφώσουμε στην περιοχή των Τρικάλων πολιτικά θέματα, ε, τότε, εντάξει, ας πιστεύει ότι νομίζει η κυρία βουλευτής των Τρικάλων.  Είναι ντροπής πράγματα. 
 
Δεν την ξέρω την κυρία. Τώρα έμαθα ότι είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ρωτάω όμως: είναι αυτή σοβαρή αντιμετώπιση από μια βουλευτή που λέει  ότι είναι εκπαιδευτικός και μητέρα; 
 
Ζούμε σε χωριό, δεν είμαστε όμως πολίτες δευτέρας κατηγορίας. 
 
Δεν έχω πάει ποτέ μου σε πολιτικό γραφείο για να ξέρω. Μήπως όμως πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι μας, τελικά, πόσους ανθρώπους έχουν οι βουλευτές στα πολιτικά τους γραφεία;» λέει ο κύριος Θ.Ι ο οποίος θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του. Η δήλωσή του βρίσκεται γραμμένη στο μαγνητόφωνο του trikalanews.gr και είναι στην διάθεση όποιου αμφισβητήσει την γνησιότητά της. 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή