​Διδακτική επίσκεψη μαθητών του 7ου Γυμνασίου στα Δικαστήρια

Στo πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, ορισμένοι  μαθητές της Γ’ τάξης του σχολείου μας πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στα Δικαστήρια Τρικάλων, την Τετάρτη 27 Μαρτίου. Εκεί, είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε άμεσα τι σημαίνουν οι όροι: Δικαστική Λειτουργία, Δικαστήρια, δίκη κλπ. και να γνωρίσουμε καλύτερα τον κόσμο της Δικαιοσύνης. 

Τα Δικαστήρια της πόλης μας, απόλυτα οργανωμένα και με σύγχρονες εγκαταστάσεις, μας έκαναν να απολαύσουμε ιδιαίτερα αυτή μας την εμπειρία. Αρχικά, έγινε μια ενημέρωση σχετικά με το χώρο. Στη συνέχεια, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε δύο υποθέσεις στην καλαίσθητη αίθουσα του τριμελούς πλημμελειοδικείου και ήρθαμε σε επαφή με τον τρόπο λειτουργίας των Δικαστηρίων. Όλοι οι μαθητές δείξαμε ενδιαφέρον για τις υποθέσεις και ήμασταν ανυπόμονοι για την ετυμηγορία των δικαστών. 

Αναμφισβήτητα, ήταν μία από τις ωραιότερες εκπαιδευτικές επισκέψεις, η οποία προσέφερε γνώσεις και βιώματα σε όλους και ειδικότερα στους μαθητές οι οποίοι θέλουν να ακολουθήσουν τον δρόμο της δικαιοσύνης στο μέλλον. Η επίσκεψη μας ολοκληρώθηκε με μια αναμνηστική φωτογραφία των μαθητών και των συνοδών μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο. 

Συνοδοί καθηγητές:  κα Βασιλική Μιχαήλ και κα Σταυρούλα Βαμπούλα.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή