Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Δυναμικό παρόν έδωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη 12η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και Κτηνοτροφία «Agrothessaly 2019»

Επιτυχημένη ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην 12η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και τη Κτηνοτροφία AgroThessaly 2019 που πραγματοποιήθηκε στην Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης Λάρισας. Πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών είχε την ευκαιρία να δει και να γευθεί τα εκθέματα Οικοτεχνιών και Γυναικείων Συνεταιρισμών της Θεσσαλίας με πάστες λαχανικών, μαρμελάδες φρούτων, γλυκά κουταλιού, τυροκομικά & ψωμί από αλεύρι ρυζιού-καλαμποκιού-ρεβιθιού, προϊόντα κατασκευασμένα με παραδοσιακές ελληνικές συνταγές και με πολύ μεράκι. Στο περίπτερο εκτίθεντο ακόμη ποιοτικά κρασιά από αμπέλια ορεινών περιοχών, τσίπουρο, μέλι, δημητριακά, εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα ΠΟΠ, πάστες ελιάς, τυποποιημένες ελιές, κομπόστες και ξηροί καρποί  από τις Θεσσαλικές Βιομηχανίες Τροφίμων. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ποικιλία ποιοτικών και βιολογικών αγροτικών προϊόντων της Θεσσαλικής γης ως αποτέλεσμα της συνεργασίας των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών με τους αγρότες. Αυξημένο υπήρξε το ενδιαφέρον των αγροτών για την πορεία αξιολόγησης των Σχεδίων Βελτίωσης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 που έχουν στόχο την ενίσχυση των γεωργικών επενδύσεων.

Το περίπτερο επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου, οι Αντιπεριφερειάρχες Αγροτικής Οικονομίας,  Πολιτισμού – Αθλητισμού  και Δια Βίου Μάθησης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, ο καθηγητής ΑΠΘ & πρόεδρος του ΕΛΓΟ Δήμητρα συνοδευόμενος από τον Διευθύνοντα, ο πρόεδρος της ΠΟΣΓ & πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας.

Την οργάνωση και τον συντονισμό του περιπτέρου είχαν οι διευθυντές Αγροτικής Οικονομίας Νίκος Γαβριήλ και Παναγιώτης Καλφούντζος. 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή