​Έκθεση των μαθητών του Δήμου Τεμπών με θέμα «Το νερό στην τέχνη και τη ζωή»

14 Mar 2019 Θεσσαλια

Εγκαίνια για την έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Το νερό στην τέχνη και τη ζωή» θα πραγματοποιηθούν τηνΚυριακή 24 Μαρτίου 2019 στις 12 το μεσημέρι στην Δημοτική Πινακοθήκη Γόννων «Ζήση & Κριστιάνε Παπαδημητρίου. Στην έκθεση, που γίνεται μετά από πρόταση και συνεργασία της Πινακοθήκης με τους μαθητές και τους καθηγητές των γυμνασίων της περιοχής και με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα νερού, συμμετέχουν με έργα τους μαθητές όλων των Γυμνασίων του δήμου Τεμπών (Γόννων, Μακρυχωρίου, Πυργετού και Συκουρίου).

Παράλληλα με την έκθεση έχουν προγραμματιστεί στην μεγάλη αίθουσα της Πινακοθήκης και δύο εκδηλώσεις-ομιλίες με θέμα το,πολύτιμο για τη ζωή, νερό.

Η πρώτη θα γίνει την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 και ώρα 12 το μεσημέρι, με θέμα «Η ποιότητα του πόσιμου νερού» με εισηγητές τους χημικούς, Αργυρόπουλο Ζήση και Μπέλτσιο Σωτήρη, με ιδιαίτερες γνώσεις και εξειδίκευση στο αντικείμενο.

Η δεύτερη θα γίνει την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 και ώρα 12 το μεσημέρι, με δύο θέματα α) «Πηνειός : από τη μυθολογία στο σήμερα του ποταμού» με εισηγήτρια την Ευαγγελία Βλαχοστέργιου, μέλος του Δ.Σ.  του σωματείου ΔΡΥΑΣ και εκπαιδευτικό και β) «Οι ιδιαίτερες σχέσεις των ανθρώπων με το νερό. Εμπειρίες από το ΝΕΠΑΛ και την Ινδία» με εισηγητή τον αναπληρωτή καθηγητή αρχιτεκτονικής στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Ιορδάνη Στυλίδη.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Μαΐου, ενώ εξετάζεται η δυνατότητα μεταφοράς της και στα άλλα χωριά της περιοχής (Μακρυχώρι, Πυργετό και Συκούριο). Οι δε ώρες λειτουργίας της είναι καθημερινά από τις 9:30 π.μ. μέχρι της 14:00 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα μετά από ραντεβού.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 6978-046.399, 6973-323.787 και 6978-046.399.

admins
Author: admins

Share:
Κύπρος: 50 χρόνια κατοχής – Μια ευρωπαϊκή ντροπή που απαιτεί λύση

Κύπρος: 50 χρόνια κατοχής – Μια ευρωπαϊκή ντροπή που απαιτεί λύση

Ερώτηση Μανώλη Κεφαλογιάννη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Κατοχή της Κύπρου …
Εν μέσω πολλών προβλημάτων η Δημοτική Αρχή Μετεώρων άρχισε τα σημαντικά ταξιδάκια

Εν μέσω πολλών προβλημάτων η Δημοτική Αρχή Μετεώρων άρχισε τα σημαντικά ταξιδάκια

Αντιπροσωπεία του Δήμου Μετεώρων στην αδελφοποιημένη πόλη Σβάμπαχ για στενότερη συνεργασία …
Το νερό ...νεράκι λένε πολλοί κάτοικοι στο Γοργογύρι Τρικάλων

Το νερό …νεράκι λένε πολλοί κάτοικοι στο Γοργογύρι Τρικάλων

Σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης αντιμετωπίζουν πολλές οικίες στο Γοργογύρι Τρικάλων, καθώς εδώ και μέρες παραμένουν χωρίς νερό …