Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Εξαρθρώθηκε κύκλωμα τοκογλυφίας που δρούσε επί 30 χρόνια με 4 τραπεζικά στελέχη ανάμεσα στα Μέλη της συμμορίας

«Εγκέφαλος» της σπείρας ευκατάστατος υπεράνω πάσης υποψίας κάτοικος βορείων προαστίων 

Για περισσότερα από 30 χρόνια δρούσε ανεξέλεγκτα κύκλωμα τοκογλυφίας στην περιοχή της Αττικής, που εξάρθρωσε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου σε συνεργασία με την Ασφάλεια Αττικής.

Συνελήφθησαν 7 Μέλη, τα 4 εκ των οποίων ήταν στελέχη τραπεζών και ο «εγκέφαλος» κάτοικος βορείων προαστίων, ο οποίος συστηνόταν ως εισοδηματίας. 

Τα 4 τραπεζικά στελέχη διαφορετικών ιδρυμάτων εξασφάλιζαν πως το θύμα που υποχρεωνόταν να δανειστεί για τους δικούς του λόγους, μπορούσε να καλύψει το ποσό – με το «συμφωνηθέν» παραπάνω φυσικά – μέσω του τραπεζικού του λογαριασμό. Στη συνέχεια και με την πρώτη ευκαιρία, τα στελέχη έπαιρναν στην κατοχή τους επιταγές, τις «έσπαγαν» και έτσι ολοκληρωνόταν η συμφωνία…

Τα θύματα των τοκοφλύφων έχουν χάσει περιουσίες, ενώ το ποσό που βρέθηκε στην κατοχή των συλληφθέντων,  ξεπερνά τα 8 εκ. ευρώ σε μετρητά, πέρα από τις εκατοντάδες ανείσπρακτες επιταγές.

Κατά την διερεύνηση της υπόθεσης στα σπίτια των 7 συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 154 σώματα ιδιωτικών επιταγών, ονομαστικής αξίας 1.430.000 ευρώ, 28 σώματα τραπεζικών επιταγών, ονομαστικής αξίας 140.450 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 37.580 ευρώ, περισσότερες από 40 τραπεζικές κάρτες, πλήθος υπεύθυνων δηλώσεων που συνόδευαν τις συναλλαγές, ατζέντες – ημερολόγια διαφόρων ετών από το έτος 2009 με χειρόγραφες σημειώσεις με στοιχεία πλήθους επιταγών, παραστατικά σχετικά με κατοχή επενδυτικών ομολόγων συνολικού ποσού 6.847.141 ευρώ και 2 οχήματα.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή