Αφιέρωμα στον σπουδαίο τρικαλινό θεατρικό συγγραφέα Δημήτρη Κεχαΐδη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου στις 19:30, στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στον Πολυχώρο Τέχνης και Πολιτισμού Μύλος Ματσόπουλου. Την εκδήλωση, που συντονίζει ο Στέφανος Νταλάσης, διοργανώνει το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων, με τη συνεργασία και τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής.
Η Πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου, Γεωργία Κοτρώνη, θα απευθύνει χαιρετισμό, ενώ η Αθηνά Κεφαλά θα παρουσιάσει τον άνθρωπο Δημήτρη Κεχαΐδη και τη συνολική του πορεία στο ελληνικό θέατρο.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί βιντεοσκοπημένη σκηνή από το έργο «Με Δύναμη απ’ την Κηφισιά», σε σκηνοθεσία Στέφανου Νταλάση, παραγωγή του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων, με τις Σια Φαράκη, Βίκυ Ιακωβάκη, Γωγώ Κατσιανάκου και Φανή Σπανού.
Η Μαρία Κολόβα συμμετέχει στη μουσική επένδυση με τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι για την ταινία «Για σένα την αγάπη μου», την μοναδική φορά που ο Δημήτρης Κεχαΐδης έγραψε σενάριο για τον κινηματογράφο. Το τραγούδι θα ερμηνεύσει η Κωνσταντίνα Λάσκου, με τον Άκη Κέμο στο πιάνο.
Σε μορφή αναλογίου θα παρουσιαστεί το τελευταίο μονόπρακτο του συγγραφέα, «Κατάσταση μη αναστρέψιμος», με τους Σάκη Μπιλιάλη και Στέφανο Νταλάση. Ο ποιητής Ηλίας Κεφάλας θα μιλήσει για το εμβληματικό έργο «Το Πανηγύρι», εμπνευσμένο από τα θεσσαλικά πανηγύρια, έργο που καθιέρωσε τον Κεχαΐδη ως έναν από τους κορυφαίους Έλληνες θεατρικούς συγγραφείς του 20ού αιώνα.
Το αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί με βίντεο, όπου ο ίδιος ο Κεχαΐδης μιλά για τη ζωή του στα Τρίκαλα και τον Βόλο και για τη θεατρική του διαδρομή.
Η ιδέα και η πρωτοβουλία της εκδήλωσης ανήκουν στην Αθηνά Κεφαλά, ανεψιά του συγγραφέα. Είκοσι χρόνια μετά τον θάνατό του, το έργο και η γραφή του Κεχαΐδη παραμένουν ζωντανά: λιτοί αλλά καυστικοί διάλογοι, καθημερινοί χαρακτήρες και στιγμές που αποτυπώνουν τον παλμό της ελληνικής ζωής, με ειλικρίνεια και ανθρωπιά.

