Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Follow the River» η διοργάνωση που συνδυάζει αγώνα δρόμου και φύση, μέσα στην πόλη των Τρικάλων

Μια σημαντική διοργάνωση, που αναδεικνύει τις δυνατότητες αξιοποίησης του Ληθαίου ποταμού των Τρικάλων, πραγματοποιείται την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019. 
 
Το «Follow the River» (Ακολουθούμε τον ποταμό) αποτελεί πρωτοβουλία της ομάδας ΔΙΕΛΠΙΣ, που με τη συνεργασία του Δήμου Τρικκαίων και τη στήριξη τιου ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Θεσσαλίας, πρωτοπορεί. Και πρωτοπορεί με διοργάνωση αγώνων δίπλα από τον Ληθαίο, σε μια διαδρομή που ακολουθεί το ποτάμι, από την κεντρική πλατεία μέχρι περίπου τη Ζωαγορά με επιστροφή και τερματισμό επίσης στην κεντρική πλατεία.
 
Οι αγώνες δρόμου θεσμοθετούνται σε επίπεδο Κυπέλλου Ελλάδος με την επωνυμία «Follow the RiverCup», στον οποίον οι αθλητές που συμμετέχουν στους αγώνες στις διοργανώτριες πόλεις και διακρίνονται, θα επιβραβεύονται με ανάλογες διακρίσεις στο τέλος των αγώνων.
 
Σε συνέντευξή Τύπου το πρωί της Πέμπτης 13 Ιουλίου 2019, στο Μουσείο Τσιτσάνη, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων κ. Ακης Αναστασίου τόνισε τη σημασία και τη σημαντικότητα της διοργάνωσης, «που αναδεικνύει το φυσικό κάλλος της πόλης των Τρικάλων». Και τόνισε ότι ο Δήμος Τρικκαίων είναι αρωγός σε αυτήν την πρωτοβουλία, έχοντας ήδη δώσει έμφαση στην ανάπλαση του Ληθαίου ποταμού. Με το έργο Ανάπλαση Παρόχθιας Ζώνης Ληθαίου Ποταμού Κατά Μήκος της Κοίτης Εντός του Σχεδίου Πόλης και προϋπολογισμό 2.750.000 €, αλλάζει η εικόνα του στολιδιού των Τρικάλων, δίνοντας διέξοδο και στην άθληση και σε νέες διαδρομές για όλους. 
 
Από την πλευρά του, ο εκ των υπευθύνων διοργανωτών της ΔΙΕΛΠΙΣ κ. Χρίστος Παπαθεοδώρου επεσήμανε τις δυνατότητες της χώρας συνολικότερα, να αναδειχθεί κέντρο τουρισμού και αθλητισμού. Και στο πλαίσιο αυτό, τα Τρίκαλα, μετέχοντας στη διοργάνωση «FollowtheRiver», αναδεικνύουν τη θετική πλευρά και τη συνεργασία.
 
Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ δυτικής Θεσσαλίας κ. Χαχάμης τόνισε ότι παρόμοιες προσπάθειες υποστηρίζονται από την ομοσπονδία, αναδεικνύοντας τα οφέλη του αθλητισμού.
 
Εγγραφές πραγματοποιούνται τις ώρες 10:00 – 12:30 στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων «Αθανάσιος Τριγώνης». Επίσης,  μέσω viva.gr  στη διεύθυσνη https://www.viva.gr/tickets/sports/kentriki-plateia-trikalon/follow-the-river/
 
Το πρόγραμμα αγώνων είναι το ακόλουθο:
 
1. Κυριακή 16/6, 09:30
Διαδρομή 10.000 μ. (συμμετέχουν όσοι είναι γεννημένοι έως το 2007) Κεντρική πλατεία Τρικάλων – Τρίκαλα
2. Κυριακή 16/6, 11:30
Διαδρομή 5.000 μ. (συμμετέχουν όσοι είναι γεννημένοι έως το 2007)   – Τρίκαλα
3. Κυριακή 16/6, 12:30
Διαδρομή 1.000 μ. Παίδων (συμμετέχουν όσοι είναι γεννημένοι από το 2007 έως 2011).
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή