Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αγώνας ενάντια στην Αντιεκπαιδευτική πολιτική

Πέρασε ένας χρόνος από το πρώτο κλείσιμο των σχολείων για τον κορονοϊό και συνεχίζεται η έλλειψη μέτρων για την ασφαλή λειτουργία τους.

Ταυτόχρονα, μαίνεται η καταιγίδα των αντιεκπαιδευτικών μέτρων και αντιδραστικών αλλαγών σε βάρος της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης: προώθηση της αξιολόγησης και της κατηγοριοποίησης των σχολικών μονάδων, τις υψηλές βάσεις εισαγωγής και τη μείωση των εισακτέων, την αποδόμηση της τεχνικής κι επαγγελματικής εκπαίδευσης, την αδιοριστία και τη γενίκευση της ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση, πανεπιστημιακή αστυνομία, εξίσωση κολλεγίων με πανεπιστημιακά πτυχία κλπ.

Κορύφωση αποτελεί η απρόκλητη αστυνομική βία έναντι των πολιτών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης όπου, μεταξύ άλλων, συνελήφθη η αναπληρώτρια δασκάλα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης, Νιόβη Καλοκύρη.

Η ήττα της κυβέρνησης στην αξιολόγηση (πάνω από 90%) και προηγούμενα στις ψευτοεκλογές  για τα υπηρεσιακά συμβούλια (πάνω από 90%) έδειξε την πραγματική μας δύναμη.

Ο κόσμος της εκπαίδευσης, το εκπαιδευτικό κίνημα, με τα μεγαλειώδη φοιτητικά και πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια  βάζει φραγμό στα σχέδια διάλυσης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και με τη δράση του φαίνεται να ανοίγει τον δρόμο για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Διεκδικούμε:

·Να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη.

·Να ληφθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία.

·Να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

·Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στους μαζικούς εμβολιασμούς, με προτεραιότητα τους εργαζόμενους στα ειδικά σχολεία!

·Να διενεργούνται μαζικά, περιοδικά τεστ στα σχολεία ώστε να ελέγχεται η διασπορά. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος να γίνεται η αναγκαία ιχνηλάτηση, αλλά και φροντίδα των πασχόντων.

·Να διατεθεί σε  όλα τα σχολεία Νοσηλευτικό προσωπικό!

·Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για να μειωθούν οι μαθητές ανά τμήμα, να αξιοποιηθούν τα κλειστά σχολεία και κάθε υποδομή για να μην συγχρωτίζονται μαθητές και εργαζόμενοι.

·Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό καθαριότητας για να εφαρμόζονται στην πράξη τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

·Να γίνεται αυστηρός έλεγχος από την Περιφέρεια για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στη μεταφορά των μαθητών. Να αυξηθούν τα δρομολόγια ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος διασποράς.

·Σε όσα σχολεία ειδικής αγωγής αναστέλλεται η λειτουργία τους ή κλείνουν τμήματα ή υπάρχουν σοβαρά προβλήματα παρακολούθησης των μαθημάτων δια ζώσης, θα πρέπει το Υπουργείο Παιδείας να μεριμνήσει ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να συνεχίζεται με την εφαρμογή όλων των αναγκαίων επιστημονικών μεθόδων και τρόπων.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τον Φοιτητικό Σύλλογο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων και την ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ

Καλούμε τους συναδέλφους-ισσες, σε αγωνιστική επαγρύπνηση

Συμμετέχουμε όλες-οι, εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς

ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΕΤΑΡΤΗ 10/3 ΚΑΙ ΩΡΑ 6:15μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

Δεν κάνουμε βήμα πίσω
Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε  τη  δράση  μας μέχρι τη δικαίωση

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή