Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Η Μακεδονία τον εξαΰλωσε!

Η μεγάλη εκτόξευση της διαφοράς στο αποτέλεσμα των χθεσινών Ευρωεκλογών μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Σύριζα οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αδιαπραγμάτευτη αντίθεση του ελληνικού λαού στην συμφωνία των Πρεσπών.

Χωρίς αυτήν, ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση θα είχαν υποστεί μια μικρή ήττα που θα την διαχειρίζονταν στο επόμενο διάστημα μέχρι τις εθνικές εκλογές, ή ακόμη ενδεχομένως και να είχαν επικρατήσει. Και αυτό γιατί στο εκλογικό σώμα οι δύο μονομάχοι, παρά την μεγάλη όξυνση και πολιτική αντιπαράθεση, δεν διαφέρουν επί της ουσίας και πολύ, όσον αφορά τις πραγματικές ανάγκες των δεινοπαθούντων ελληνικών οικογενειών.

Και οι δύο μνημόνια υπέγραψαν, και οι δύο δεν ακολουθούν επί του πρακτέου παντελώς διαφορετική οικονομική αντζέντα, ενώ και στα… γιοτ έχουν επιβιβαστεί στελέχη και των δύο κομμάτων.

Τον τελευταίο όμως ενάμιση χρόνο εκατομμύρια διαδηλωτών σε όλη των Ελλάδα που διαμαρτύρονταν δικαίως για την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών είδαν να καθυβρίζονται σκαιώς από τους κυβερνώντες και τα φερέφωνά τους: Φασίστες τους ανέβαζαν, γραφικούς τους κατέβαζαν… Και όταν σύσσωμος σχεδόν ο ελληνικός λαός απαιτούσε Δημοψήφισμα (τι ποιο δημοκρατικό δικαίωμα) για την συμφωνία, τον αγνοούσαν επιδεικτικά.

Ήλθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου και ο ελληνικός λαός «πλήρωσε» στον Τσίπρα αυτό που του… χρωστούσε: Δημοκρατικότητα τον μαύρισε με την πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε, τις Ευρωκλογές! Και σαν να μην έφτανε το -9,5% από την ΝΔ, εξαΰλωσε τον Σύριζα και στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου οι εκλεκτοί του κυβερνώντος κόμματος σχεδόν εξαφανίστηκαν.

Ο κ. Τσίπρας επιπλέον υπέστη και μια ακόμη στρατηγική ήττα: Εξάντλησε όλα τα προεκλογικά του «χαρτιά» στις Ευρωκλογές, με αποτέλεσμα να προσέρχεται συρόμενος στις εθνικές εκλογές σε ένα μήνα «ξυπόλητος». Δεν ήταν ούτε «έξυπνος» ούτε «τετραπέρατος» πολιτικός όπως υποστήριζαν οι παρατρεχάμενοί του και τα κυβερνητικά παπαγαλάκια τελικά…

Υ.Γ. 1: Το παραπάνω σχόλιο αφορά και τον υποψήφιο Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Κώστα Κρεμμύδα, του οποίου ο εναγκαλισμός με τον κ. Τσίπρα και τον Σύριζα απεδείχθη καταστροφικός…

Υ.Γ. 2: Η συμφωνία των Πρεσπών εναποτίθεται στον επόμενο πρωθυπουργό, ο οποίος καλό είναι να θυμάται πόσο καταστροφική ήταν για τον Τσίπρα η υπογραφή της…

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή