Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Η Mercedes-Benz Ελλάς εγκαινίασε τον Απρίλιο του 2018 το νέο της Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης #love2give σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ethelon

Πρόκειται για το σύνολο των δράσεων και των πρωτοβουλιών κοινωφελούς χαρακτήρα που οργανώνονται από τη Mercedes-Benz Ελλάς και βασίζονται στους 17 στόχους του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη και σε 3 από τους πυλώνες Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Mercedes-Benz Ελλάς: τους Εργαζόμενους, την Κοινωνία/Χώρα και το Περιβάλλον. Ο σχεδιασμός των δράσεων έχει ως στόχο να προάγονται η αποδοχή και κατανόηση της διαφορετικότητας εντός της εταιρείας, η υγεία και η ευεξία των εργαζομένων, αλλά και η περαιτέρω ανάπτυξη της ομαδικότητας και της επικοινωνίας, ενδυναμώνοντας παράλληλα την κουλτούρα του εθελοντισμού και την αξία της προσφοράς σε όσους έχουν ανάγκη. Στοχεύει επίσης στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εργαζομένων όσον αφορά δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.  

Με αφορμή τον εορτασμό της 5ης Δεκεμβρίου ως «Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού», η Mercedes-Benz Ελλάς προχωρά σε έναν απολογισμό των δράσεων που πραγματοποίησε στο πλαίσιο του #love2give κατά τους πρώτους 9 μήνες της ύπαρξής του: 

Πραγματοποιήθηκαν 20 διαφορετικές δράσεις, στις οποίες συμμετείχαν ενεργά συνολικά 135 εργαζόμενοι – εθελοντές, υποστηρίζοντας 16 διαφορετικές ΜΚΟ! 

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 3 ημερίδες ενημέρωσης, 1 επίσκεψη σε Μουσείο, ενώ έλαβαν χώρα και 2 ενέργειες εθελοντικής αιμοδοσίας, κατά τις οποίες συλλέχθηκαν 61 φιάλες αίματος. Επιπλέον, έγινε δωρεά σε 698 βιβλίων, 89 ηλεκτρονικών υπολογιστών και οθονών η/υ, καθώς και 54 επίπλων γραφείου που προσφέρθηκαν για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών διαφόρων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας. 
Εθελοντές ετοίμασαν και προσέφεραν 30 κιβώτια με είδη πρώτης ανάγκης για άστεγους συνανθρώπους μας, ενώ έγινε συγκομιδή 450 κιλών παντζαριών, τα οποία προσφέρθηκαν για συσσίτιο σε δύο Ιερούς Ναούς της πρωτεύουσας. Η «Ημέρα της Διαφορετικότητας» εορτάστηκε με πολύ ιδιαίτερες ενέργειες, που περιλάμβαναν έναν αγώνα μπάσκετ με αμαξίδια ανάμεσα στην ομάδα της Mercedes -Benz Ελλάς και την Ομάδα Ατόμων με Αναπηρία, η οποία αποτελούταν από σπουδαίους αθλητές και Παραολυμπιονίκες, τραγούδι στη νοηματική γλώσσα και ένα παιχνίδι προσανατολισμού και εξόδου από λαβύρινθο με τη χρήση όλων των αισθήσεων, πλην της όρασης. 

Η Ομάδα Δρομέων της Mercedes-Benz Ελλάς συμμετείχε στον 7ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας υποστηρίζοντας τους Οργανισμούς το "Χαμόγελο του Παιδιού" και το "Μake-A-Wish", ενώ έτρεξε και στο 10ο Greece Race for the Cure®. 

Τέλος, καταργήθηκε η χρήση πλαστικών ποτηριών, τα οποία αντικαταστάθηκαν από μεταλλικά επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια, ενέργεια που απέφερε μείωση 90% στη χρήση πλαστικού μέσα στους πρώτους 3 μήνες εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου, ενώ από τους κάδους συλλογής κουτιών αλουμινίου συλλέχθηκαν 36 κιλά αλουμινίου, τα οποία ανακυκλώθηκαν και το αντίτιμο για την ανακύκλωση των αντίστοιχων κιλών προσφέρθηκε για την υποστήριξη Φορέων με επίκεντρο τα παιδιά. 
 
«Οι δράσεις της μεγάλης ομάδας εθελοντών του #love2give της Mercedes-Benz Ελλάς θα συνεχιστούν ακόμη πιο δυναμικά το 2019, όχι επειδή «πρέπει», αλλά επειδή τις θέλουν και τις επιζητούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι!» δήλωσε η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Ν. Καβαθούλη.  «Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο, το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι συνάδελφοι αγκαλιάζουν τις εθελοντικές δράσεις που διενεργούνται σε τακτική βάση και αυτό που εισπράττουμε μέσα από το feedback που λαμβάνουμε είναι τουλάχιστον συγκινητικό. Μας δίνει το έναυσμα να συνεχίσουμε και να εμπλουτίζουμε με ακόμη μεγαλύτερο πάθος τις ενέργειες που κάνουμε!
 
Στέφανος Σιμωτάς

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή