Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αιτήσεις εισαγωγής μαθητών στο 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο

Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία ορίζει τις διαδικασίες Ηλεκτρονικών αιτήσεων για την εισαγωγή των μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2022-23. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την κατάθεση αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους γονείς/κηδεμόνες θα παραμείνει ανοιχτή από την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 και ώρα 13:00 μέχρι και την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 και ώρα 15:00.

Η εισαγωγή μαθητών/τριών στην εισαγωγική τάξη θα πραγματοποιηθεί με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022.

Ο αριθμός των κενών θέσεων των εισακτέων μαθητών/μαθητριών στην εισαγωγική τάξη του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων για το σχολικό έτος 2022-23 είναι 80 (ογδόντα).

Υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς των μαθητών/τριών από και προς το σχολείο με λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ.

Στο 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Τρικάλων, ο μαθητής βρίσκεται στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας καθώς δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη αναγκαίων δεξιοτήτων για κάθε σύγχρονο Ευρωπαίο πολίτη όπως συνεργασία, επικοινωνία, κριτική σκέψη, δημιουργικότητα, ψηφιακή πολιτότητα. Βασικοί πυλώνες της προσπάθειάς μας αποτελούν η καινοτομία, η αξιοποίηση της εκπαιδευτικής τεχνολογίας, η υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και εκπαιδευτικών δράσεων, το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία και η βιωσιμότητα του περιβάλλοντος. Σταθερή είναι, επίσης, η προσήλωσή μας στην επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών μέσα από τις συνεχείς επιμορφώσεις, την υλοποίηση συνεργατικών δράσεων και την εφαρμογή διαθεματικών προσεγγίσεων.

Το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών είναι ίδιο με αυτό των υπόλοιπων σχολείων της δημόσιας εκπαίδευσης. Μετά τη λήξη του κανονικού ημερήσιου προγράμματος, όσοι μαθητές το επιθυμούν, μπορούν να συμμετέχουν σε ομίλους αριστείας, δημιουργικότητας και καινοτομίας σκοπός των οποίων είναι η αξιοποίηση των ιδιαίτερων κλίσεων και ενδιαφερόντων τους σε ποικίλους γνωστικούς τομείς.

Τη φετινή σχολική χρονιά, λειτουργούν οι ακόλουθοι όμιλοι:

–  Φιλολογικό Εργαστήρι

–  Προγραμματισμός Φορητών Συσκευών με App inventor

–  Rebuild the future: the rap project…robotics, animation, programming

–  “Ομιλείτε Γερμανικά;” Ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων στη γερμανική γλώσσα – σύνδεση με το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

–  Κρυπτογραφία και κωδικοποίηση από την αρχαιότητα μέχρι το μέλλον

–  Γίνε ο “δημιουργός” του κόσμου σου. Εργαστήριο Δημιουργικής Σκέψης, Γραφής και Έκφρασης

–  Χτίζω γέφυρες επικοινωνίας και διαλόγου: Μαθητές σε ρόλο διαμεσολαβητή για ένα ειρηνικό και ασφαλές σχολείο

–  Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου:

https://7gym-trikal.tri.sch.gr/

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή