​Καταγγελία Καμίνη – Eξαπλώνεται η δημόσια χρήση ναρκωτικών ουσιών στην Αθήνα

 Η φανερή χρήση ναρκωτικών ουσιών από τοξικοεξαρτημένα άτομα έχει γίνει πλέον συχνό φαινόμενο το οποίο έχει εξαπλωθεί σε όλη την Αθήνα γεγονός που πρέπει να κινητοποιήσει την πολιτεία ώστε να υπάρξει μέριμνα για αυτά τα άτομα καθώς η δημόσια εικόνα που παρουσιάζεται είναι απαράδεκτη ενώ αναδεικνύεται και το πρόβλημα της ανεπαρκούς αστυνόμευσης αφού η ελαφριά εγκληματικότητα ακμάζει προκειμένου να βρεθεί η ‘’δόση’’ σύμφωνα και με καταγγελία του κ. Καμίνη στον απόηχο του θανάτου του τοξικομανούς ληστή του κοσμηματοπωλείου.

   Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Αθηναίων κατήγγειλε ότι στις επανειλημμένες ενοχλήσεις του για το θέμα αυτό συνάντησε την αδιαφορία της Πολιτείας. “Εκατοντάδες άτομα περιφέρονται στην Αθήνα και κάνουν την ένεσή τους δημόσια, πολλά χρόνια χτυπώ και τις πόρτες του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργού Υγείας, που δεν καταδέχτηκε καν να μου απαντήσει, είχα ζητήσει την παραίτηση Τόσκα και δυστυχώς δικαιώθηκα καθυστερημένα” σημείωσε ο κ. Καμίνης.

   O Γιώργος Καμίνης δήλωσε ότι είναι ευθύνη της Πολιτείας να φροντίσει τους τοξικοεξαρτημένους: “Είναι και θέμα αστυνομικής καταστολής, αλλά και θεραπείας, είναι άρρωστοι, και πρέπει κάποιος να τους φροντίσει”.

   Χρειάζεται, εξήγησε ο δήμαρχος Αθηνών, καλύτερη αστυνόμευση, και ειδικά για τους χρήστες που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο θα πρέπει να γίνουν χώροι εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών ουσιών όπως γίνεται σε μεγάλες πόλεις αντί να τρύπιουνται… Θα πρέπει να τους υποδέχονται εκεί κοινωνικοί λειτουργοί και να τους ωθούν στην απεξάρτηση.

   Ο κ. Καμίνης αποσαφήνισε ότι “υπάρχει πτώση στη βαριά εγκληματικότητα αλλά και η ελαφριά εγκληματικότητα δεν είναι κάτι αμελητέο, πορτοφολάδες, διαρρήξεις ληστείες όπως εκείνη (στο κοσμηματοπωλείο)”.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή