Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ακολουθία και Περιφορά Επιταφίων στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και βαθιάς συγκινησης, τελέσθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, η Ακολουθία και η Περιφορά του Επιταφίου στην Ιερά Τρίκκης και Σταγών  Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου.
 
Στο γεμάτο από πλήθος πιστών Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, μπροστά στον ανθοστόλιστο  Επιτάφιο, παρέστησαν μεταξύ των άλλων οι Τοπικές Αρχές, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας των Τρικάλων, εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων καθώς και Πολιτιστικών Φορέων.

Μετά το ψάλσιμο των Εγκωμίων και των Αναστάσιμων Ευλογηταρίων που έψαλλαν εναλλάξ η χορωδία των Ιεροψαλτών και οι Ιερείς με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη, ακολούθησε η περιφορά του Επιταφίου, όπου μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα με την συνοδεία τιμητικού αγήματος της ΣΜΥ και τις πένθιμες μελωδίες της Φιλαρμονικής  του Δήμου Τρικκαίων, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία, η συνάντηση των Επιταφίων Ενοριών της πόλης.

Παρά τις άστατες καιρικές συνθήκες, πλήθος πιστών, κατέκλυσε την πλατεία όπου ο Μητροπολίτης, απηύθυνε λόγους αγάπης, πατρικές ευχές και ευλογίες.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή