Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Λαϊκή Ενότητα»: Απαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο – ΕΝΦΙΑ πάνω από 2,6 δισ. ευρώ για φτωχούς και μη έχοντες συμπολίτες μας

Μετά τα «μπιλιέτα» της εφορίας με την εξοντωτική φορολόγηση για τα εισοδήματα του 2016, από σήμερα περισσότεροι από 6,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων έρχονται αντιμέτωποι και με τα «ραβασάκια» για την αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ, του ληστρικού φόρου τον οποίο, δήθεν, θα καταργούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αυτή, όμως, όχι μόνο δεν τον κατήργησε αλλά, τουναντίον, τον αύξησε σε βάρος πολλών ιδιοκτητών από τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα της κοινωνίας.
Η κυβέρνηση ζητά, λοιπόν, από τους ιδιοκτήτες ακινήτων και δη από όσους δεν έχουν να ανταπεξέλθουν ούτε στις βασικές υποχρεώσεις της καθημερινότητας τους, λόγω των συνεχιζόμενων μνημονιακών πολιτικών λιτότητας και περικοπών, να καταβάλλουν 2,6 δισ. ευρώ, επιπλέον. Ο λογαριασμός είναι τσουχτερός και το τραγικότερο όλων είναι ότι για τους περισσότερους συμπολίτες μας, απλά δεν βγαίνει!
Συγκεκριμένα, μόνο μέσα στον Σεπτέμβριο, οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν 2 δισ. ευρώ, που αποτελούν την δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Επισημαίνεται ότι το 30% των φορολογουμένων δεν κατέβαλε την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, ενώ τα κρατικά έσοδα του πρώτου επταμήνου έχουν μειωθεί σημαντικά, σε σχέση με τους στόχους της κυβέρνησης, και υποχωρούν από μήνα σε μήνα.
Η κυβέρνηση και προσωπικά ο Αλ. Τσίπρας εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό και στο θέμα του ΕΝΦΙΑ τον οποίο διατήρησαν, αντί να τον καταργήσουν, όπως είχαν υποσχεθεί.
Αντίθετα, διατηρούν και αυξάνουν τις απαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου και προωθούν νέες προκλητικές ρυθμίσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η τροπολογία που ψηφίστηκα από την κυβέρνηση και τη ΝΔ, με την ανοχή ΚΚΕ και ΔΗΣΥ (ψήφισαν «παρών») για διαγραφή φορολογικών οφειλών των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους για την ακίνητη περιουσία τους (όχι αυτή που έχει σχέση με λατρευτικούς σκοπούς) αποτελεί πρόκληση για τον λαό και προκαλεί απώλεια οφειλών εκατ. ευρώ.
Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος, αντικοινωνικός, δημευτικός και κυρίως αντιαναπτυξιακός φόρος. Πνίγει τα λαϊκά νοικοκυριά, την οικοδομή και την οικονομία και γι΄ αυτό πρέπει άμεσα να καταργηθεί και να εφαρμοστεί ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα το οποίο να επιβάλλει τη φορολόγηση του μεγάλου πλούτου και την αναλογική κατανομή των φόρων στους έχοντες.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή