«Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας»: Να πληρωθούν τώρα όλες οι οφειλές σε υπαλλήλους της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Μόλις προχθές (14/11), ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, παρουσιάζοντας τον προυπολγισμό της Περιφέρειας για το 2018 στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ανέφερε στην εισήγησή του ότι το 2017 η Περιφέρεια έχει ταμειακό υπόλοιπο 12.689.404 ευρώ που μεταφέρεται στο 2018.

Την ίδια στιγμή όμως αποδείχτηκε ότι οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας, είναι απλήρωτοι για τις υπερωρίες τουλάχιστον 1½ χρόνου και απλήρωτοι για τα οδοιπορικά του 2017 όσοι μετακινούνται εκτός έδρας.

Η συνεχής επίκληση, ότι ο επίτροπος καθυστερεί να υπογράψει τα εντάλματα, δεν απαλλάσσει καθόλου από τις ευθύνες την Περιφερειακή Αρχή, η οποία με καθυστερήσεις αποστέλλει τα σχετικά εντάλματα στον επίτροπο.

Αυτή η καθυστέρηση πληρωμής των υπερωριών και οδοιπορικών, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών και στους εργαζόμενους και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως ένα θέμα ρουτίνας.

Η Περιφερειακή Αρχή, έχει σοβαρές ευθύνες γιατί με την στάση της συμβάλει στην παραπέρα απαξίωση των δημόσιων υπηρεσιών, στην μείωση των ελέγχων των υπηρεσιών και στο στρώσιμο του εδάφους για ιδιωτικοποίηση τομέων και υπηρεσιών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην Περιφέρεια και αξιώνει από την Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας, να παρέμβει άμεσα στον επίτροπο για την υπογραφή των ενταλμάτων πληρωμής των υπερωριών και των οδοιπορικών των εργαζομένων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς επίσης να ζητήσει άμεσα την έγκριση προσλήψεων μόνιμων υπαλλήλων για την κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων τόσο στην οικονομική υπηρεσία, όπως και στις άλλες υπηρεσίες.

Επίσης να εξασφαλίσει υπηρεσιακά αυτοκίνητα στους υπαλλήλους που χρειάζεται να μετακινηθούν για να ασκήσουν τα καθήκοντά τους και όχι να αναγκάζονται να μετακινούνται με τα Ι.Χ αυτοκίνητά τους τα οποία επιβαρύνονται και για μήνες τώρα δεν αποζημιώνονται για την κίνησή τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, καλεί τους εργαζόμενους να κινητοποιηθούν οργανωμένα για να επιβάλουν την άμεση πληρωμή των υπερωριών τους και των εξόδων που έχουν κάνει για τις εκτός έδρας μετακινήσεις τους.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή