Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Με άποψη δίπλα στις γυναίκες ο Θανάσης Λιούτας

Την ύψιστη σημασία του ρόλου των γυναικών μέσα στην ελληνική κοινωνία, της μητέρας, της συζύγου, της γυναίκας της τρίτης ηλικίας, της εργαζόμενης και την ανάγκη η πολιτεία να συνδράμει συνεχώς, ώστε να διασφαλίζονται καλές συνθήκες ζωής και εργασίας, τονίζει πάντα ο Θανάσης Λιούτας. 

Στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί ο κ. Λιούτας, έχει την ευκαιρία να συναντήσει πολλές γυναίκες, όλων των ηλικιών, με τις οποίες συζητά τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους.

Ο ίδιος υπογραμμίζει  χαρακτηριστικά ότι, η γυναίκα σήκωσε ασήκωτα βάρη, βάρη που δε θα υπήρχαν, εάν μια δίκαιη πολιτική εφαρμοζόταν για όλους. Μια κατάσταση, στην οποία έπρεπε να στηρίξουν δυναμικά την  οικογένειά τους, που δοκιμαζόταν και δοκιμάζεται. 

Χαρακτηριστικά, ο Θανάσης Λιούτας αναφέρει επίσης ότι, οι δυσκολίες μέσα στην κρίση επιδείνωσαν την υπογεννητικότητα, γεγονός ιδιαιτέρως δυσοίωνο, ειδικά εάν το συνδυάσει κανείς και με το ότι η μετανάστευση συνεχίζει αμείωτη. Η πολιτεία οφείλει να λειτουργήσει στην κατεύθυνση της επούλωσης όλων των τραυμάτων, τα οποία προκλήθηκαν τα τελευταία χρόνια μέσα στην ελληνική κοινωνία. Πρέπει να ληφθούν οι κατάλληλες πολιτικές. Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται το πρόγραμμα του Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι πολιτικές αυτές αποσκοπούν στη διαμόρφωση ίσων συνθηκών εργασίας και εξέλιξης, στη θωράκιση της ισότητας, στην οικονομική βοήθεια των νέων μητέρων, (πχ. υπαγωγή των βρεφικών ειδών στον χαμηλό φορολογικό συντελεστή και 2000 ευρώ επίδομα σε κάθε παιδί που γεννιέται) και στην πρόβλεψη κανένα παιδί να μη μένει εκτός παιδικού σταθμού.

Με αυτό τον τρόπο, καταλήγει ο Θανάσης Λιούτας, η γυναίκα μπορεί να μεγαλώσει σωστά την οικογένειά της και δυναμικά να εργαστεί. Αυτά συντελούν στη δημιουργία μιας μεγάλης δυναμικής μέσα στην κοινωνία. Η δυναμική αυτή οδηγεί στην ανάπτυξη.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή