Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Με επιτυχία οι εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ι. Μ. Τρίκκης και Σταγών

Την Τρίτη 18 Ιουνίου στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών στο Βαρούσι, πραγματοποιήθηκαν, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου, οι διπλωματικές και πτυχιακές εξετάσεις του σχολικού έτους 2018-19. Δίπλωμα βυζαντινής μουσικής έλαβαν οι απόφοιτοι: Αθανάσιος Χαντζής με Άριστα και τιμητική διάκριση,  Αλέξιος Τύμπας με Άριστα και Α´ βραβείο και Νικόλαος Μίχος με Άριστα. Πτυχίο βυζαντινής μουσικής έλαβαν οι απόφοιτοι Αναστασία Βράντζα με Άριστα και Αλέξιος Θωμάς με Λίαν Καλώς.

Την εξεταστική επιτροπή, με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αποτελούσαν οι εξής: πρόεδρος ο πρωτ. Αθανάσιος Τύμπας, διευθυντής της Σχολής, μέλη: ο καθηγητής Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αχιλλέας Χαλδαιάκης. Ο κ. κ. Κωνσταντίνος Ηλιάδης, πρώην διευθυντής της Σχολής, ο κ. Ανδρέας Ιωακείμ, διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, ο κ. Ανάργυρος Βλάχος, καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και ο κ. Ευθύμιος Σπύρου, καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής. Ως εκπρόσωπος του Υπουργείου παρέστη ο Γεώργιος Μπομπόκας, καθηγητής στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων, θεολόγος και πρωτοψάλτης.

Ο κ. Χαλδαιάκης, επισφραγίζοντας το πέρας της διαδικασίας πήρε για λίγα λεπτά τον λόγο και, απευθυνόμενος στους υποψηφίους και σε όλους τους φιλόμουσους παρευρισκομένους, εξέφρασε αρχικά τη χαρά του για την πρόσκληση που του απευθύνθηκε να παραστεί στις εξετάσεις της Σχολή μας. Ακολούθως, αφορμώμενος από τον τρόπο γραφής των μαρτυριών των ήχων και των φθόγγων της Ψαλτικής, αναφέρθηκε στη  θαυμαστή σοφία η οποία χαρακτηρίζει τη θεωρία των ήχων, τονίζοντας  ιδιαιτέρως τους ισχυρούς θεολογικούς συμβολισμούς και τα βαθιά νοήματα που λανθάνουν στις διδαχές των αρχαίων θεωρητικών. Παρακίνησε τους μαθητές της Σχολής να ασχολούνται επιμελώς με τη μελέτη της μουσικής θεωρίας και να ερευνούν εις βάθος ακόμα και τα πιο προφανή και απλά δεδομένα της, ώστε να καθίστανται αληθινοί γνώστες της ψαλτικής τέχνης. Τέλος, επαίνεσε τους καθηγητές της Σχολής μας για τη μουσικολογική τους κατάρτιση και τη φιλοπονία που τους διακρίνει, καθώς και για τα ενημερωμένα θεωρητικά συγγράμματα και τις έντεχνες, παλαιές συνθέσεις που είχαν επιλεχθεί για την προετοιμασία των υποψηφίων.

Ο πρόεδρος της σχολής Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και οι καθηγητές της σχολής εύχονται στους αποφοίτους καλή σταδιοδρομία.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή