Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​MRB: Επιθυμία του 62% των πολιτών για πρόωρες εκλογές

   Εκλογές πριν από  τη λήξη της τετραετίας θέλει το 62% σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB, ενώ ο  Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται το πολιτικό πρόσωπο που θα πρωταγωνιστήσει το 2019.

   Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα «Real News» το 30% των ερωτηθέντων θα ήθελε οι εκλογές να διεξαχθούν πριν τις ευρωεκλογές το Μάιο του 2019, το 32% μαζί με τις ευρωεκλογές, ενώ το 31,3% θέλει εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Το 6,7% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν ξέρει ή δεν απαντά.

   Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται το πολιτικό πρόσωπο που θα πρωταγωνιστήσει το 2019, ενώ έκδηλος είναι ο φόβος επιβολής νέων μέτρων παρά την έξοδο από τα μνημόνια.

   Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, οι Ελληνες ζητούν εθνικό διάλογο και συνεννόηση σε ποσοστό συνολικά 75,9% συνολικά (37,5% «σίγουρα ναι», 38,4% «μάλλον ναι») ενώ «σίγουρα όχι» (2,8%) και «μάλλον όχι» (12,5%) απαντά αθροιστικά το 15,3% των ερωτηθέντων.

   Στην πιθανότητα να ληφθούν επιπλέον μέτρα, το 36,3% εκτιμά πως αυτό είναι αρκετά πιθανό, το 23,5% «λίγο», το 17,2% «πολύ πιθανό», το 14% «καθόλου πιθανό» ενώ το 9% «δεν γνωρίζει ή δεν απαντά». Αθροιστικά, το 53,5% θεωρεί πολύ ή αρκετά πιθανό να υπάρξουν νέα μέτρα, ενώ το 37,5% εκτιμά ότι είναι λίγο ή καθόλου πιθανό.

   Πολιτικό πρόσωπο που θα πρωταγωνιστήσει τη νέα χρονιά αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 26,3% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 13,6%. Ποσοστό 19,2% δεν ξέρει ή δεν απαντά, ενώ άλλο πρόσωπο επιλέγει το 6% των ερωτηθέντων.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή