Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αναβίωσε και φέτος το «νυφοπάζαρο» στην Πύρρα Τρικάλων

Την ευκαιρία να γιορτάσουν και να απολαύσουν μερικές στιγμές χαλάρωσης, είχαν όσοι βρέθηκαν στην Πύρρα Τρικάλων, το περασμένο διήμερο.

Με αφορμή την γιορτή της Αγίας Παρασκευής στην Πύρρα Τρικάλων, στήνεται κάθε χρόνο πανηγύρι με αποκορύφωση το … «νυφοπάζαρο».

Την Τετάρτη, πρώτη ημέρα του Πανηγυριού στην Εκκλησία του χωριού τελέστηκε Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας και στην συνέχεια ακολούθησε γλέντι στην πλατεία του χωριού.

Χθες, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, όπως κατέγραψε το trikalanews.gr γιορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονα όπου από το πρωί «στήθηκε» το γλέντι και το πανηγύρι κορυφώθηκε τις απογευματινές ώρες με το τοπικό δρώμενο, το … «νυφοπάζαρο».

Παρόλη την κούραση που κυριαρχούσε από το ξενύχτι της προηγούμενης ημέρας, οι νέοι του χωριού «μεταμφιέστηκαν» σε γαμπροί και νύφες και μέσα από σατυρικά ποιήματα που αναδεικνύονταν τα …προσόντα των γαμπρών, υπήρξε το σχετικό κάλεσμα στις νύφες.

Οι κάτοικοι του χωριού, που προσπαθούν να διατηρήσουν «ζωντανά» τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής, ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου.

Τις εκδηλώσεις τίμησε και ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή