Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ανακοίνωση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας για τις ΤΟΜΥ

Στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) που δίνει έμφαση στην πρόληψη, την αγωγή και την προαγωγή της υγείας του πληθυσμού ολόκληρης της χώρας, βρίσκεται σε εξέλιξη η προκήρυξη για τη στελέχωση των Τοπικών Μονάδων Υγείας (Το.Μ.Υ.), οι οποίες θα αναπτυχθούν πιλοτικά στις περισσότερες πόλεις της χώρας, με στόχο την ολοκληρωμένη φροντίδα της υγείας των πολιτών.

Στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, θα αναπτυχθούν, σε αυτή την πιλοτική φάση, συνολικά 21 Το.Μ.Υ., όπου θα απασχοληθούν επιστήμονες από όλο το φάσμα της Π.Φ.Υ. και πιο συγκεκριμένα γενικοί ιατροί, παθολόγοι, παιδίατροι, νοσηλευτές, επισκέπτριες υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί όπως και διοικητικό προσωπικό.

Στόχος είναι η συγκρότηση και στελέχωση των μονάδων για την αναβαθμισμένη, συνεχή και ολιστική φροντίδα των πολιτών, με πυρήνα τον οικογενειακό ιατρό και τη διεπαγγελματική Ομάδα Υγείας, με έμφαση στην πρόληψη, την κοινοτική φροντίδα, τη σχολική υγιεινή κλπ.

Η ανάπτυξη των Το.Μ.Υ. στις περιοχές της Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, θα αναβαθμίσει τις ήδη υπάρχουσες υγειονομικές μονάδες (Π.Ε.Δ.Υ./Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία) και θα στηρίξει, ουσιαστικά, την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών φροντίδας της υγείας των πολιτών.

Οι επαγγελματίες υγείας που θα εργαστούν στα Το.Μ.Υ. θα έχουν, εκτός των άλλων, την ευκαιρία να αναπτύξουν προγράμματα φροντίδας της υγείας στην ευρύτερη κοινότητα και πληθυσμό της περιοχής τους, μέσα από συνεργασίες με άλλους υγειονομικούς φορείς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τη σχολική κοινότητα κ.ά.

Η νέα καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων για τη στελέχωση των Το.Μ.Υ. είναι η 8η Σεπτεμβρίου 2017 και καθώς έχουν ήδη κατατεθεί περισσότερες από 2000 αιτήσεις στην 5η ΥΠε, είναι βέβαιο ότι τις επόμενες ημέρες όλοι οι ενδιαφερόμενοι ιατροί και άλλοι επαγγελματίες της υγείας θα καταθέσουν τις αιτήσεις τους, προκειμένου να απασχοληθούν σε ένα εργασιακό περιβάλλον κοντά στον πολίτη, με σαφή προσανατολισμό στις βασικές αρχές της Π.Φ.Υ. και στη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή