Κοσμος

Αναπάντεχο τέλος για τον Τσέχο Μεγιστάνα

29 Mar 2021
Αναπάντεχο τέλος για τον Τσέχο Μεγιστάνα

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Τσεχίας, ο δισεκατομμυριούχος Πετρ Κέλνερ, σκοτώθηκε

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Τσεχίας, ο δισεκατομμυριούχος Πετρ Κέλνερ, σκοτώθηκε σε συντριβή ελικοπτέρου στην Αλάσκα, ανακοίνωσε σήμερα ο επιχειρηματικός όμιλός του, ο PPF. Ο Πετρ Κέλνερ ήταν 56 ετών.

Ο όμιλος PPF ανακοίνωσε πως πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή, οι συνθήκες της οποίας ερευνώνται.

«Ανακοινώνουμε με την πιο βαθιά θλίψη ότι, σε δυστύχημα ελικοπτέρου το Σάββατο 27 Μαρτίου στα βουνά της Αλάσκας, ο ιδρυτής και κάτοχος της πλειοψηφίας του ομίλου PPF, ο Πετρ Κέλνερ, έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του», ανέφερε ο PPF σε δήλωση που εξέδωσε.

Ο Κέλνερ είχε γεννηθεί το 1964 σε μια μικρή πόλη κοντά στα σύνορα της χώρας του με την Γερμανία και την Τσεχία.

Στη δεκαετία του 1990 ίδρυσε τον PPF ως μια επενδυτική εταιρεία με συνεταίρους για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα της χώρας για την ιδιωτικοποίηση εκατοντάδων κρατικής ιδιοκτησίας εταιρειών.

Ο όμιλος PPF επεκτάθηκε στις ασφάλειες, τα χρηματοπιστωτικά, τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευές, τα μέσα ενημέρωσης και τη βιοτεχνολογία. Οι επιχειρήσεις του εκτείνονται κυρίως στην Ευρώπη, την Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

trikalanews
Author: trikalanews



Τελευταίες Ειδήσεις
Μπισκότα Βιολάντα
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.