Ανοιχτές οι γραμματείες των Δικαστηρίων – Ποιες δίκες επιτρέπονται

Ανοιχτές θα είναι οι γραμματείες των δικαστηρίων της χώρας, από την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που υπεγράφη σήμερα, από τον υπουργό Δικαιοσύνης, τους συναρμόδιους υπουργούς Υγείας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Εσωτερικών και Εθνικής Άμυνας.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται νέα νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα προβλέπεται ότι η επανεισαγωγή προς συζήτηση των υποθέσεων που ματαιώθηκαν την περίοδο της αναστολής λειτουργίας των πολιτικών δικαστηρίων, θα γίνεται οίκοθεν, δηλαδή από τις ίδιες τις διοικήσεις των δικαστηρίων.

Συγκεκριμένα, την κοινή υπουργική απόφαση την υπογράφουν, εκτός από τον υπουργό Δικαιοσύνης, οι συναρμόδιοι υπουργοί Υγείας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Εσωτερικών και Εθνικής Άμυνας.

Όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, το καθεστώς της μερικής αναστολής της λειτουργίας των δικαστηρίων και εισαγγελιών της χώρας καθώς και της αναστολής των νομίμων και δικαστικών προθεσμιών, όπως ίσχυε με την προηγούμενη ΚΥΑ, παρατείνεται έως και 31 Μαΐου 2020.©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή