ΑθλητικαΠρωτοσέλιδα

Ανοίγουν όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δ. Τρικκαίων για (σχεδόν) όλους

Με άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Τρικκαίων σηματοδοτείται η επιστροφή στην αθλητική κανονικότητα και δραστηριότητα.

31 May 2020

Με άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Τρικκαίων σηματοδοτείται η επιστροφή στην αθλητική κανονικότητα και δραστηριότητα.

Η Γ Φάση των μέτρων για τον αθλητισμό, όπως προβλέπουν το Υφυπουργείο Αθλητισμού και οι αναλυτικές οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ, σημαίνει:

  • Από τη Δευτέρα, 1η Ιουνίου 2020, η αθλητική δραστηριότητα θα διεξάγεται χωρίς κανέναν ηλικιακό περιορισμό
  • Διεξάγονται ατομικές ή ομαδικές προπονήσεις για αθλητές/τριες και για αθλούμενους/ες
  • Υφίστανται όροι και περιορισμοί για τη χωρητικότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων
  • Από το Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020 επιτρέπεται η διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων σε όλα τα αθλήματα, ατομικά ή ομαδικά, χωρίς όμως την παρουσία θεατών
  • Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη πιστοποιητικού από γιατρό, δηλαδή ο προαγωνιστικός ιατρικός έλεγχος

Ετσι, ανοίγουν όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Τρικκαίων για όλους και όλες. Μοναδική διαφοροποίηση το Δημοτικό Κολυμβητήριο, που θα ανοίξει για αθλούμενους/ες στις 15 Ιουνίου. Μέχρι τότε, θα χρησιμοποιείται μόνο από αθλητές/τριες.

Επίσης:

  1. Οι αθλητές όλων των προ- ολυμπιακών και των εθνικών ομάδων κάνουν χρήση των παραπάνω αθλητικών εγκαταστάσεων κατ’ απόλυτη προτεραιότητα.
  2. Σε κάθε εγκατάσταση υπάρχει μία είσοδος και έξοδος, όπου καταγράφονται οι εισερχόμενοι και εξερχόμενοι με τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ιχνηλάτησης τυχόν κρούσματος COVID-19 από τον ΕΟΔΥ. 
  3. Για τα παιδιά κάτω των 13 ετών, που ξεκινούν άθληση στη Γ’ φάση από 01/06/2020, συστήνεται να ξεκινήσουν με ατομικές προπονήσεις για την πρώτη εβδομάδα, χωρίς επαφές και ομαδικό παιχνίδι.
  4. Το πρώτο διάστημα συνιστάται οι προπονήσεις να διαρκούν περίπου μία ώρα. Για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός των εισερχόμενων και των εξερχόμενων αθλητών στην αθλητική εγκατάσταση κρίνεται σκόπιμο να υπάρχει ένα κενό περίπου 20΄ μεταξύ των προπονήσεων του κάθε γκρουπ. Προτείνεται  ο προγραμματισμός των προπονήσεων να γίνεται έτσι ώστε σε κάθε μία ώρα προπόνησης να αναλογούν 75΄-90΄ λεπτά χρήσης της εγκατάστασης.
  5. Επιτρέπεται η χρήση αποδυτηρίων υπό περιορισμούς

Προ-αγωνιστικός Ιατρικός Έλεγχος

1. Αθλητές/τριες κάτω των 13 ετών οι οποίοι/ες είναι εγγεγραμμένοι/ες σε σωματεία και έχουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας, συμπληρώνουν το ιατρικό ιστορικό και προσκομίζουν σχετική ιατρική βεβαίωση ότι είναι κλινικά υγιείς, η οποία θα φέρει υπογραφή και σφραγίδα ιατρού.

Το έντυπο του ιατρικού ιστορικού μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο εδω.

Το έντυπο της ιατρικής βεβαίωσης μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο εδώ.

Για αθλούμενους/ες κάτω των 13 ετών χωρίς δελτίο αθλητικής ιδιότητας, δεν απαιτείται η συμπλήρωση του ιατρικού ιστορικού και η προσκόμιση σχετικής ιατρικής βεβαίωσης. Στην περίπτωση αυτή, επιτρέπεται η πρόσβαση στην αθλητική εγκατάσταση με την εγγραφή από τον συνοδό των στοιχείων του αθλούμενου στον Κατάλογο Εισερχομένων-Εξερχομένων που διατηρεί η εγκατάσταση, για ενδεχόμενη ιχνηλάτηση.

Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που αθλούμενος/η έχει νοσήσει από τη λοίμωξη COVID-19 και επιθυμεί να αθληθεί εντατικά θα πρέπει να εξετάζεται από καρδιολόγο, καθώς ο ιός δύναται να προκαλέσει καρδιακές βλάβες.

Κατά τα λοιπά και για τους αθλητές/τριες και αθλούμενους/ες άνω των 13 ετών ισχύουν κατά περίπτωση τα προβλεπόμενα στις οδηγίες ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους, στον ακόλουθο σύνδεσμο εδώ.
 Μέγιστος αριθμός αθλουμένων ανά εγκατάσταση (ανώτατο όριο)

  • Δημοτικό Στάδιο: 150 άτομα
  • Γήπεδα ποδοσφαίρου
    11Χ11: 80 άτομα
    7Χ7: 40 άτομα
    5Χ5: 25 άτομα
  • Ανοικτά γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ
    25 άτομα ανώτατο όριο
  • Λοιπές αθλητικές εγκαταστάσεις:
    1 άτομο ανά 15 τ.μ. για τα πρώτα 600 τ.μ.
    1 άτομο ανά 25 τ.μ. για άνω των 600 τ.μ.
  • Κλειστά γήπεδα και γυμναστήρια
    1 άτομο ανά 20 τ.μ. για τα πρώτα 400 τ.μ.
    1 άτομο ανά 30 τ.μ. για άνω των 400 τ.μ.
  • Δημοτικό Κολυμβητήριο:
    Εως 3 άτομα ανά διαδρομή ή 18 άτομα συνολικά

Η χρήση μπάλας και οργάνων επιτρέπεται με βάση τις ειδικότερες οδηγίες απολύμανσης και προστασίας.

Ολες οι σχετικές οδηγίες ασφαλούς άσκησης στις αθλητικές εγκαταστάσεις βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και στον ακόλουθο σύνδεσμο εδώ.

Για τυχόν ερωτήσεις και πληροφορίες υπάρχει ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση στις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται: [email protected]

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Trikalanews
Author: Trikalanews

Διαβάστε επίσης


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το trikalanews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Ο ΑΟΤ στοχεύει τον Ναζίμ με αισιοδοξία
Αθλητικα

Ο ΑΟΤ στοχεύει τον Ναζίμ με αισιοδοξία

Μεταγραφικός στόχος του ΑΟ Τρίκαλα ο Νιγηριανός αμυντικός χαφ Νταβίντ Ναζίμ, με εμπειρία σε Ελλάδα και Ισραήλ και 34 συμμετοχές με τη Χάποελ Αφούλα.

Read More


Αρχή σεζόν για τον ΣΟΑΤ από 1η Σεπτεμβρίου
Αθλητικα

Αρχή σεζόν για τον ΣΟΑΤ από 1η Σεπτεμβρίου

Ο ιστορικός ΣΟΑΤ Ταεκβοντό Τρικάλων ξεκινά τη νέα σεζόν την 1η Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Γυμναστήριο, προσκαλώντας νέους αθλητές να γνωρίσουν το Ολυμπιακό άθλημα.

Read More


Με «ντόρτια» πέρασε από τον Αστέρα Καρδίτσας ο ΑΟΤ
Αθλητικα

Με «ντόρτια» πέρασε από τον Αστέρα Καρδίτσας ο ΑΟΤ

Ο ΑΟ Τρίκαλα νίκησε 0-4 τον Αστέρα Καρδίτσας σε φιλικό προετοιμασίας, με διπλό σκόρερ τον Αντερέμι και σοβαρό τραυματισμό του Πυργιώτη.

Read More


Ευλογιά αιγοπροβάτων: Κρίσιμες απαντήσεις από Κουρέτα και Περιφέρεια Θεσσαλίας
Λάρισα Διαβάστε επίσης

Ευλογιά αιγοπροβάτων: Κρίσιμες απαντήσεις από Κουρέτα και Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κρίσιμες απαντήσεις για την ευλογιά αιγοπροβάτων έδωσε ο Δημήτρης Κουρέτας, παρουσιάζοντας τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τον ρόλο της Επιστήμης.

Read More


Γενέσι Τρικάλων: Εγκαίνια στο Αθλητικό Κέντρο με υπουργό, βουλευτές και αιρετού
Τα νέα της πόλης Πρωτοσέλιδα

Γενέσι Τρικάλων: Εγκαίνια στο Αθλητικό Κέντρο με υπουργό, βουλευτές και αιρετού

Υπουργός, βουλευτές και αιρετοί παρευρέθηκαν στα εγκαίνια του Αθλητικού Κέντρου Γενεσίου, έργου που παρουσιάστηκε ως πνοής για τον Δήμο Τρικκαίων.

Read More


ΑΟ Τρίκαλα BC:Πρώτο φιλικό με Αρη, πρώτα συμπεράσματα
Αθλητικα

ΑΟ Τρίκαλα BC:Πρώτο φιλικό με Αρη, πρώτα συμπεράσματα

Ο ΑΟ Τρίκαλα BC έπαιξε το πρώτο φιλικό του με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Ο Νίκος Καμπούρης είχε την ευκαιρία να βγάλει πολύτιμα συμπεράσματα.

Read More


Τρίκαλα: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 13 δρόμους για έργα ΔΕΗ – Fibergrid και ΔΕΥΑΤ
Πρωτοσέλιδα Τα νέα της πόλης

Τρίκαλα: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 13 δρόμους για έργα ΔΕΗ – Fibergrid και ΔΕΥΑΤ

Από 1 έως 6 Σεπτεμβρίου κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 13 δρόμους των Τρικάλων για έργα οπτικών ινών της ΔΕΗ – Fibergrid. Επιπλέον, επείγουσες εργασίες ΔΕΥΑΤ στις 1-2/9.

Read More


Τρίκαλα: «Ακόμα πιο απίστευτη Παρασκευή» στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο
Τα νέα της πόλης Διαβάστε επίσης

Τρίκαλα: «Ακόμα πιο απίστευτη Παρασκευή» στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο

Από 31 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου προβάλλεται στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων η κωμωδία «Ακόμα πιο απίστευτη Παρασκευή».

Read More


Βασιλική Γκουλιοπούλου: Έφυγε από τη ζωή στα 75 – Κηδεία την Κυριακή
Κοινωνικά

Βασιλική Γκουλιοπούλου: Έφυγε από τη ζωή στα 75 – Κηδεία την Κυριακή

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών η Βασιλική Γκουλιοπούλου. Η κηδεία της θα γίνει την Κυριακή στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Μικρού Κεφαλοβρύσου Τρικάλων.

Read More


Συλλήψεις σε Λάρισα και Βόλο για αθλητική βία, ναρκωτικά και πυροτεχνικά
Λάρισα Μαγνησία

Συλλήψεις σε Λάρισα και Βόλο για αθλητική βία, ναρκωτικά και πυροτεχνικά

Σειρά συλλήψεων σε Λάρισα και Βόλο: τρεις για αθλητική βία, δύο για ναρκωτικά και ένας για πυροτεχνικό είδος έξω από στάδιο.

Read More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.