​Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Γ’ Συμπόσιο Λογοτεχνίας στην Κοζάνη με τιμώμενο πρόσωπο τον Τίτο Πατρίκιο

    Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Γ΄ Συμπόσιο Λογοτεχνίας, που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη από τις 23 μέχρι τις 25 Νοεμβρίου 2018. Τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο κορυφαίος Έλληνας ποιητής Τίτος Πατρίκιος. Το Συμπόσιο διοργανώθηκε από το λογοτεχνικό περιοδικό Παρέμβαση σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Κοζάνης. Υποστηρικτές του Συμποσίου ήταν η Εταιρεία συγγραφέων Ελλάδας, η Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας, το ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Κοζάνης, η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη, το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Κοζάνης, ο Σύλλογος Φίλων Βιβλιοθήκης, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων και ο Σύλλογος Βιβλιοθηκονόμων Δ. Μακεδονίας. 

    Το Συμπόσιο έλαβε χώρα στο νέο κτίριο της βιβλιοθήκης Κοζάνης. Δεκάδες κόσμου παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το τριήμερο Συμπόσιο  λογοτεχνίας, στο οποίο συμμετείχαν 39 σύνεδροι ως εισηγητές: συγγραφείς, λογοτέχνες και επιστήμονες από τον τόπο και όλη την Ελλάδα.  Αναπτύχθηκαν ποικίλα θέματα, όπως η λογοτεχνική μετάφραση, η δημιουργική γραφή, η λογοτεχνική Κοζάνη, η νέα Δημοτική βιβλιοθήκη Κοζάνης και άλλα.  Στο πλαίσιο του Συμποσίου πραγματοποιήθηκαν, επίσης, παράλληλες δράσεις θεατρικές, κινηματογραφικές, μουσικές.

     Το Συμπόσιο ετέθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και συμπεριελήφθη στις Διεθνείς Δράσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για το Έτος Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή