Την μάχη με τον καρκίνο έχασε ο Φλωρινιώτης σεφ Νίκος Κοντοσώρος, που έφυγε σήμερα τα ξημερώματα από τη ζωή. Ο πολύπειρος Έλληνας σεφ δεν εγκατέλειψε την κουζίνα του, παρά την μάχη που έδινε τα τελευταία χρόνια με την νόσο, δείχνοντας τρομερή δύναμη και αισιοδοξία.
Ο κ. Κοντοσώρος, που είχε γίνει πρεσβευτής της τοπικής κουζίνας της Φλώρινας, είχε βραβευθεί πολλές φορές με χρυσό σκούφο, ενώ πρόσφατα έλαβε και το «Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018»
Σε συνέντευξή του παλιότερα είχε μιλήσει για το μυστικό της επιτυχίας του λέγοντας: «επιτυχία είναι να παίρνει κάποιος δυο πράγματα των προγόνων του και να τα πηγαίνει παραπέρα. Να παίρνει κανείς προϊόντα της περιοχής και να τα αναδεικνύει σε μοναδικές συνταγές».