Ελλάδα

Από Ιανουάριο τα πρώτα sms για δωρεάν εξετάσεις καρδιάς – Ποιους αφορά το μέτρο;

31 Dec 2022
Από Ιανουάριο τα πρώτα sms για δωρεάν εξετάσεις καρδιάς – Ποιους αφορά το μέτρο;

Διαγνωστικές εξετάσεις στο πλαίσιο δράσης του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου

Πατάει.. γκάζι το Υπουργείο Υγείας στις δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις στο πλαίσιο δράσης του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου. Έτσι από τα μέσα Ιανουαρίου, σύμφωνα με το heathreport.gr, θα ξεκινήσει η αποστολή των πρώτων sms για δωρεάν εξετάσεις καρδιάς.

Ποιους αφορά

Αναλυτικότερα στο άρθρο 9 της τροπολογίας, με τίτλο «Εθνικό Πρόγραμμα για την πρόληψη και αντιμετώπιση καρδιαγγειακών κινδύνων» που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την Ανακουφιστική Φροντίδα, επισημαίνεται πως σκοπός της δράσης είναι μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και η συλλογή σχετικών πληθυσμιακών δεδομένων.

Αφορά διενέργεια εξετάσεων προσυμπτωματικού ελέγχου για καρδιαγγειακό κίνδυνο και ιατρικής επίσκεψης, καθώς και καταγραψή συγκεκριμένων παραμέτρων των δεδομένων Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας (ΑΗΦΥ) των οριζόμενων δικαιούχων.

Δικαιούχοι είναι οι Έλληνες πολίτες και οι πολίτες λοιπών χωρών που διαμένουν νόμιμα ελληνική Επικράτεια και πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Είναι ηλικίας από 30 έως και 70 ετών.

Διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Η διακίνηση και εκτέλεση άυλων παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων, γίνεται στο πλαίσιο της άυλης συνταγογράφησης και η συμμετοχή των δικαιούχων είναι μηδενική.

Με Κοινή Απόφαση των υπουργών Υγείας, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα καθοριστούν οι φορείς υλοποίησης της δράσης, οι ειδικότεροι όροι και τα διαδικαστικά στάδια υλοποίησής της, η χρονική διάρκεια και οι καλυπτόμενες εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις.

Η διαδικασία

Οι δικαιούχοι που έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν το άυλο παραπεμπτικό για τις δωρεάν εξετάσεις με μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο ή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Με το άυλο παραπεμπτικό μπορούν να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε συνεργαζόμενο κέντρο της περιοχής τους (δημόσιο ή ιδιωτικό) και να κλείσουν το ραντεβού τους για την εξέταση, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

• Όσοι δεν έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, μπορούν να ζητήσουν κατά την επίσκεψη τους σε ιατρό ή μονάδα υγείας την οποία θα επισκεφθούν να τους εκδώσει το σχετικό παραπεμπτικό και στη συνέχεια, να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε συνεργαζόμενο κέντρο της περιοχής τους (δημόσιο ή ιδιωτικό) και να κλείσουν το ραντεβού τους για την εξέταση, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

trikalanews
Author: trikalanews


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Ζητείται σωτηρία. Σκουπιδαριό με το «έτσι θέλω»

Παρά τις απαγορευτικές πινακίδες, ανεξέλεγκτα σκουπίδια γεμίζουν σημείο, τονίζοντας έλλειψη σεβασμού στο περιβάλλον και στους κανόνες.

Read More


Ο σχολικός εκφοβισμός… καλά κρατεί! και υπενθυμίζει τη δολοφονία του Βαγγέλη Γιακουμάκη…

Ο σχολικός εκφοβισμός επανέρχεται στο προσκήνιο με αφορμή την επίθεση σε 15χρονο μαθητή στην Πάτρα και την υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Read More


Τίμησαν τη μνήμη του Χρήστου Χαντζιάρα – Εγκαίνια και ονοματοδοσία στο γήπεδο της Πύλης

Με συγκίνηση έγιναν τα εγκαίνια και η ονοματοδοσία του γηπέδου Πύλης σε «Χρήστος Χαντζιάρας», τιμώντας τη μνήμη του αείμνηστου παράγοντα.

Read More


Παπαδάτος και Μαλιαράκης ενισχύουν τον ΑΣ Μετέωρα

Ο ΑΣ Μετέωρα ανακοίνωσε την απόκτηση των πλάγιων επιθετικών Χαράλαμπου Παπαδάτου και Γιώργου Μαλιαράκη ενισχύοντας την ομάδα για το νέο…

Read More


Έφυγε από τη ζωή η Ευδοξία Κωνσταντούλα

Σε ηλικία 83 ετών έφυγε από τη ζωή η Ευδοξία Σωτ. Κωνσταντούλα. Η κηδεία της θα γίνει την Τρίτη 23…

Read More


Δράσεις του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025

Μαθητές του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων πήραν μέρος σε δράσεις βιώσιμης μετακίνησης, περιβάλλοντος και πολιτισμού στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας…

Read More

Load More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.