Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Πολιτικό πόκερ» με την …απλή αναλογική

«Φωτιά» έβαλε στο πολιτικό σκηνικό ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, όπου σε συνέντευξη του σε εφημερίδα των Αθηνών, άνοιξε θέμα απλής αναλογικής από τις …ερχόμενες εκλογές, αφήνοντας  ανοικτό το ενδεχόμενο να ξαναφέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση από τη Βουλή την πρότασή της για αλλαγή του εκλογικού νόμου, και καθιέρωση της απλής αναλογικής, από τη στιγμή που θα υπάρξει σχετική σύμπτωση απόψεων με το «Κίνημα Αλλαγής».
Αν συμβεί κάτι τέτοιο, ο Νόμος της απλής αναλογικής θα ισχύσει από τις επόμενες εκλογές, και όχι από τις… μεθεπόμενες, όπως θα συμβεί από την στιγμή που η Κυβέρνηση ψήφισε την αλλαγή του εκλογικού νόμου με απλή πλειοψηφία, και όχι την αυξημένη πλειοψηφία των 180 εδρών, που απαιτεί το Σύνταγμα.
Την ίδια ώρα για την κατάργηση του εκλογικού Νόμου της απλής αναλογικής, δεσμεύτηκε σε δική του συνέντευξη ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι «θα έχει βλαπτικές συνέπειες στην λειτουργία της χώρας» και δήλωσε αποφασισμένος να αναζητήσει την μεγαλύτερη δυνατή μετεκλογική κοινοβουλευτική συναίνεση, για να επιδιώξει την αλλαγή του εκλογικού Νόμου της απλής αναλογικής, που θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές.
Ταυτόχρονα ο κ.  Μητσοτάκης θέτει ζήτημα κυβερνητικής δεδηλωμένης, στην περίπτωση κατά την οποία ο Πάνος Καμμένος καταψηφίσει ενδεχόμενη λύση που θα προωθηθεί για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, ενώ αποκαλύπτει ότι το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει στην  Βουλή σε περίπτωση πρωθυπουργίας του, θα αφορά το φορολογικό.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή