Καρδίτσα

Αποθεώθηκε η Μικτή Χορωδία Καρδίτσας

4 Feb 2025

Εντυπωσιακή η μεγάλη συναυλία ελληνικής μουσικής του Νίκου Ευθυμιάδη και της μικτής συμπεριληπτικής χορωδίας Καρδίτσας στο Λουτράκι.

Μια υψηλού επιπέδου ποιότητας εκδήλωση, εντυπωσιακή συναυλία Ελληνικής Μουσικής, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2025 στις 6.00 μ.μ., στην μεγάλη αίθουσα συναυλιών του Αλεξάνδρειου Συνεδριακού Κέντρου Λουτρακίου, στον Δήμο Λουτρακίου ο Νίκος Ευθυμιάδης και η Μικτή Συμπεριληπτική Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας- Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης με ένα πλήρες πρόγραμμα .

Πάνω από 400 ακροατές του κατάμεστου Αλεξάνδρειου Συνεδριακού Κέντρου Λουτρακίου αποθέωσαν το Νίκο Ευθυμιάδη και την Μικτή Συμπεριληπτική Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας- Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης το περασμένο Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2025, στην μεγάλη αίθουσα συναυλιών που ερμήνευσαν ένα πλήρες πρόγραμμα από έργα αρχαιοελληνικής και βυζαντινής μουσικής μέχρι σήμερα.

Μετά από μία σειρά σημαντικών συναυλιών στην Ευρώπη και στην Ελλάδα καθ΄όλο το 2024, ο Νίκος Ευθυμιάδης πραγματοποίησε την πρώτη Συναυλία του έτους 2025 στο Λουτράκι που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας και τα Εκπαιδευτήρια «ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ» ΚΟΡΙΝΘΟΥ υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, σε ένα πρόγραμμα με σημαντικά, επίκαιρα έργα της Ελληνικής Μουσικής και Ποίησης.

Δυο φορές επανέλαβε έργα ο Νίκος Ευθυμιάδης, αφού το μουσικόφιλο κοινό που ήταν εκδηλωτικό δεν ήθελε να τελειώσει η συναυλία.

Σε μια πολυεπίπεδη εκδήλωση ο Νίκος Ευθυμιάδης και η 35μελής Μικτή Συμπεριληπτική Χορωδία Καρδίτσας παρουσίασαν ένα σπάνιο πρόγραμμα ταξιδεύοντας διαχρονικά στην Ελληνική Μουσική από την αρχαία Ελλάδα και το Βυζάντιο μέχρι σήμερα και το οποίο κορυφώθηκε με τη λαϊκή καντάτα «Επιφάνια Αβέρωφ» σε ποίηση του νομπελίστα Γιώργου Σεφέρη (Επιφάνια 1931) και μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

Μια καντάτα μοναδική που πρωτοπαρουσιάστηκε στο «Ολυμπιά» στο Παρίσι με αφηγητή τον Υβ Μοντάν και λαϊκό τραγουδιστή τον Αντώνη Καλογιάννη.

Μία σύνθεση που ο Νίκος Ευθυμιάδης έχει διευθύνει επανειλημμένα με τους κορυφαίους ερμηνευτές του Μίκη Θεοδωράκη, Αντώνη Καλογιάννη, Πέτρο Πανδή κ.α. και αφηγητές το Νίκο Κούρκουλο, τον Χρήστο Τσιάγκα κ.α.

Ήταν η πρώτη συναυλία της Χορωδίας στην Ελλάδα για το 2025 ενώ τον Μάρτιο θα συμμετάσχει στην Μεσοράχη του Κρότωνα της Καλαμβρίας (Ιταλία) στην ερμηνεία της καταπληκτικής Λειτουργίας Missa BREVIS σε ντο ελάσσονα του Γκουνώ για εκκλησιαστικό όργανο και Μικτή Χορωδία.

Στην Ευρώπη της Συμπερίληψης και της Συνύπαρξης η αρχαιοελληνική Τέχνη της Χορωδιακής Λυρικής αποτελεί καθοριστικό εργαλείο.

Λόγος και Μουσική, Κείμενα του Σείκιλου και του Ρήγα Φεραίου, Ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη και του Γιώργου Σεφέρη υπήρξαν σε μία ολοκληρωμένη συναυλία με μία Συμπεριληπτική Χορωδία με Χορωδούς με και χωρίς προβλήματα όρασης, πολύ υψηλού επιπέδου.

Στο πιάνο συνόδευσε εκπληκτικά η Φανή Γεβετζή.

Την συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί Καρδιτσιώτες που ζούν στο Νομό Κορινθίας καθώς και ο Πνευματικός και Εκπαιδευτικός κόσμος της περιοχής.

Προώθ.: ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
Προώθ.: ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
Προώθ.: ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
Προώθ.: ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Pressroom
Author: Pressroom

Δημήτρης Παπαστεργίου

Ο Προσωπικός Αριθμός όλων των Ελλήνων… φιλοξενείται σε WordPress;

Το myinfo.gov.gr που φιλοξενεί τον Προσωπικό Αριθμό των Ελλήνων είναι υλοποιημένο σε WordPress. Είναι ασφαλές; Ποιος το σχεδίασε και γιατί …
Ο μικρός Ραφαήλ κρατά την αφίσα του βραβείου από την ποδηλατοβόλτα στα Τρίκαλα

Μεγάλη συμμετοχή και χαμόγελα στην ποδηλατοβόλτα για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στα Τρίκαλα

Δυναμική παρουσία μικρών και μεγάλων στη βόλτα 10 χιλιομέτρων – Ο μικρός Ραφαήλ κέρδισε το ποδήλατο …
Λάρισα: Σύλληψη αλλοδαπού με 247 γραμμάρια ηρωίνης στον Δήμο Κιλελέρ

Λάρισα: Σύλληψη αλλοδαπού με 247 γραμμάρια ηρωίνης στον Δήμο Κιλελέρ

Συνελήφθη αλλοδαπός στον Δήμο Κιλελέρ Λάρισας για διακίνηση ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν 247 γραμμάρια ηρωίνης, χρήματα και κινητά τηλέφωνα …
Δημαρχεύων Παζαΐτης: Από τα σκήπτρα της εξουσίας… στο café της χαλάρωσης

Δημαρχεύων Παζαΐτης: Από τα σκήπτρα της εξουσίας… στο café της χαλάρωσης

Δημαρχεύων Τρικκαίων ο Τάκης Παζαΐτης, με έντονη ατζέντα, επισκέψεις στο γραφείο και βραδινή έξοδο με Μορφίδου, Αλεστά και Μπαλτά …
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.