Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Προς κατάθεση οι προτάσεις της κυβέρνησης Ζάεφ για την αλλαγή του Συντάγματος στα Σκόπια

   Σήμερα θα γίνει η κατάθεση των προτάσεων της κυβέρνησης Ζάεφ σχετικά με την αλλαγή του Συντάγματος της ΠΓΔΜ στα πλαίσια της Συμφωνίας των Πρεσπών.

   Έγινε η αναφορά ότι θα υπάρξει η εξασφάλιση της μακεδονικής ταυτότητας ενώ προβλέπεται να αντικατασταθεί το «Δημοκρατία της Μακεδονίας» με το «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», αλλαγή η οποία είναι καταλυτικής σημασίας για την Αθήνα.

   Επιπλέον, συνάντηση του αντιπροέδρου των Σκοπίων με τον κ. Κατρούγκαλο έλαβε χώρα στην Αθήνα όπου μετά την ολοκλήρωσή της, ο πρώτος επέστρεψε στα Σκόπια με την πρώτη απευθείας πτήση από την Αθήνα ύστερα από 10 χρόνια.

Ο κ. Κατρούγκαλος μίλησε για την ανάγκη σεβασμού της Συμφωνίας των Πρεσπών η οποία συμβάλλει στην επίλυση όλων των ζητημάτων που ταλαιπωρούσαν τις δύο χώρες ενώ αποτελεί αρωγό στην προσπάθεια εξισορρόπησης της κατάστασης στα Βαλκάνια.

Με τη σειρά του ο αντιπρόεδρος των Σκοπίων τόνισε την εξέχουσα θέση της Ελλάδας στην προσπάθεια ενσωμάτωσης των Βαλκανίων στις ευρωατλαντικές δομές ενώ υπογράμμισε πως θα επέλθουν πολλές ευκαιρίες μεταξύ των δύο χωρών μόλις ολοκληρωθεί η Συμφωνία.

   Τέλος, στα Σκόπια εντείνεται η διεξαγωγή ερευνών διαφθοράς κατά του VMRO με την διερεύνηση της υπόθεσης της παράνομης  χρηματοδότησής του κατά την περίοδο 2009-15 ενώ το πρωτοδικείο Σκοπίων αποφάσισε το <<πάγωμα>> 69 ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του κόμματος.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή